Az elmúlt időszakban is a HÖK munkájának igen nagy részét tették ki az augusztusi vizsgaidőszakkal kapcsolatos tárgyalások. Ezek során minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy az egyetemi vezetés minél tágabb lehetőséget biztosítson a nyár végi vizsgázásra.
A Szenátus május 29-i ülésén elfogadott döntésével az alábbi szabályok léptek hatályba.
A korábban ismertetettek szerint július 4-ig egybefüggő 7 hetet biztosít az egyetem a vizsgákra.
A május 29-i döntés szerint nyár végén ez további 5 munkanappal egészül ki úgy, hogy ezt az öt napot csütörtöktől szerdáig kell kiadni. Ennek időpontja várhatóan 2014. augusztus 28-szeptember 3. Az öt nap alatt a vizsgák adminisztratív szempontból kétféleképpen tehetők le:

1. Az egyetemi vezetés határozott álláspontja volt, hogy ezt az öt napot alapesetben csak úgy lehessen igénybe venni, ha a hallgató bejelentkezik az őszi félévre, és ezeket formailag “előrehozott CV-vizsgaként” teljesíti. Ebben az esetben, ha valaki megbukik, akkor is egész őszi félévben aktív féléven kell maradnia, de félévente kivételesen felvehet 15 kreditet választható tárgyakból az átsorolás elkerülése érdekében.

2. A másik mód igénybevételéhez kérelmet kell benyújtani a Tanulmányi és Vizsgabizottsághoz (TVB) a Dékáni Hivatalban. A kérvény leadásának határideje 2014. július 7., az elbírálás határideje két hét. Egy kérvényben kell felsorolni az összes tárgyat, amiből vizsgázni szeretnétek nyár végén. A kérvény elfogadása esetén a TVB a vizsgákat “vizsgaidőszakon kívül tett vizsgává” minősíti át, és nem kell külön emiatt bejelentkezni a következő félévre.

Közös mindkét esetben:

1. A nyár végén teljesített tárgyakra épülő tárgyakat, aki átmegy a vizsgán, utána az őszi félévre felveheti.
2. A fizetős képzésre való nyári átsorolásba az így megszerzett kreditek nem számítanak bele.
3. Nyár végén annyi vizsgát lehet tenni, amennyi lehetőség az adott tárgyból május-júniusban maradt.
4. Első vizsga is tehető, sikeres vizsga az eddigieknek megfelelően viszont nem javítható.