Kedves Hallgatótársaim!
A napokban Európa számos országán, köztünk hazánkon is jelentős árhullám vonul végig. A rendkívüli helyzet rendkívüli összefogást igényel, mert csak közösen tudjuk megvédeni lakóhelyeinket, településeinket, városainkat és nem utolsósorban egymást.
Ebből az összefogásból mi, Semmelweis-es hallgatók se maradhatunk ki! A Hallgatói Önkormányzat közös akciót is szervez, azonban a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint előzetes regisztrációra van szükség ahhoz, hogy résztvehessünk a védekezésben. Ezért a korábban meghirdetett 2013. június 7. (péntek) 10:00 órai találkozó helyett találkozzunk 11:30-kor az ELMŰ sporttelepen. (1138 Budapest, Népfürdő u. 18-20.)
A közös védekezés a 12:00 és 14:00 műszakokban lesz. Jelentkezés az alábbi linken:
http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=regisztracio&eid=5

Felszerelés: vízhatlan cipő, munkáskesztyű, időjáráshoz illő öltözék. Egyéb felszerelést és lapátot a katasztrófavédelem biztosít.
További információk Juhász Gábor SE HÖK elnökségi tagnál a jwgabor@gmail.com e-mail címen.
 
A Biztonságtechnikai és Logisztikai Igazgatóság vezetője, Dr. Major László igazgató úr kéri, hogy ÁOK-s, FOK-os, ETK-s hallgatók jeletnkezzenek a Veszélyhelyzeti Egészségügyi Csoportba. Ha úgy gondolod, hogy a vizsgák mellett véllalni tudod az árvíz sújtott területen történő egészségügyi jellegű segítségnyújtást, jelentkezz a bazsozsanett@kkt.sote.hu címen, vagy a 20/663-2917-es telefonszámon.
Más időpontban, egyénileg is részt vehettek a védekezésben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság folyamatosan várja az önkéntesek jelentkezését az alábbi felületeken:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_arviz_onkentesek
A Magyar Vöröskereszt által koordinált önkéntes munkára az alábbi linken jelentkezhettek:
https://https://docs.google.com/forms/d/1ZxPDp7jaQQmAZ6reXjXRBkYWWSizQpBIl1QXeltlmEo/
 
A Hallgatói Önkormányzat elnökeként arra kérem a Semmelweis Egyetem hallgatóit, hogy mindenki lehetőségeihez és erejéhez mérten vegyen részt az árvízvédelmi munkálatokban.
Most leginkább segítő kezekre van szükség!
 
Vámosi Péter
elnök

Semmelweis Egyetem
Hallgatói Önkormányzat