A külföldi részképzés a vége felé mi az, amit még a külföldi tartózkodás alatt kell beszerezni, és mi az, amit már itthon kell tenni hazaérkezés után, hogy teljes legyen a dokumentáció és sikeresen záruljon le a mobilitás?

1. Igazolások

Az alábbi dokumentumokat a fogadó intézményben kell aláiratni, majd hazautazás után az eredeti példányt bemutatni a Mobilitási Irodában. Amennyiben nincs lehetőség az eredeti példányt elhozni, bescannelve (nem fotózva!) küldje meg a Mobilitási Iroda részére.

Certificate of Attendance

Ez az igazolás az a dokumentum, amely igazolja a hallgató részképzésben eltöltött időtartamát kezdő és végdátummal.

CERTIFICATE OF ATTENDANCE

Transcript of Records (Igazolás az elvégzett tanegységekről)

A fogadó intézményben a teljesítményről kapott igazolást (a Transcript of Records vagy a Learning Agreement for Studies „After the mobililty” része) a hazaérkezéstől számított 2 héten belül a Mobilitási Irodában be kell mutatni. Hiányos dokumentáció esetén a hallgató kötelezhető az ösztöndíj visszafizetésére! Ha a hallgatón kívül álló ok miatt történik a késés, azt írásban kell jelezni a Mobilitási Iroda felé. A Dékáni Hivatal felé is ezt a dokumentumot kell bemutatni a korábban határozattal engedélyezett tárgyak elfogadtatásához. Kérjük a befogadtatásról született határozatot a Mobilitási Iroda felé is eljutattni.

2. Kérdőív kitöltése (EU survey)

A hazaérkezést követően kötelező kitölteni az Európai Unó kérdőívét, melynek linkjét e-mailben kapja meg a szerződésben jelzett befejező dátumot követően. 

3. OLS Nyelvi felmérő kitöltése

Az OLS nyelvi szintfelmérőt a mobilitás végén is ki kell  kitölteni, melynek linkjét az OLS rendszer automatikusan küldi meg e-mailben a tanulmányút végeztével. Ezzel felmérhető mennyit változott a nyelvtudás a tanulmányi mobilitás ideje alatt. FIGYELEM! Ennek kiltöltése az aláírt szerződés értelmében kötelező.

4. Beszámoló készítése

Készítsen egy beszámolót a kinti élményeiről, tapasztalatairól és küldje el nekünk e-mailben, hogy közzé tehessük honlapunkon. Ez nagyon hasznos lesz a jövőben kiutazók számára! Örömmel vesszük, ha megoszt velünk  a tanulmányi mobilitás alatt készült fotót, videót, blogbejegyzést vagy bármilyen olyan tartalmat, amivel még színesebbé tehetjük a honlapot és kedvet csinálhatunk más hallgatóknak ahhoz, hogy belevágjanak a nagy kalandba.

+1 Küldjön képeslapot!

Gyűjtjük a képeslapokat, örülünk, ha minél több helyről kapunk!

Címünk:
SE Nemzetközi Mobilitási Iroda (Erasmus Iroda)
1089 Budapest Nagyvárad tér 4.

 

Reméljük jól érezte magÁT, életreszóló élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodOTT!

Bár a külföldi TANULMÁNYI MOBILITÁS véget ért, ne feleDJE, a továbbiakban is számos egyéb mobilitási program közül válogathat!