A külföldi gyakorlat vége felé érdemes átgondolni, mi az, amit még a kintlét alatt kell be kell szerezni, és mi az, amit már itthon kell tenni hazaérkezés után, hogy teljes legyen a dokumentáció és sikeresen lezáruljon a mobilitás.

1. Igazolások

A fogadóintézményben alá kell iratni a szakmai gyakorlatról szóló igazolást és a teljesítményigazolást, azaz a Training Agreement „After the Mobility” részét, amelyen szerepel, hogy milyen gyakorlatot végzett, és annak időtartama. Ha az igazoláson szereplő dátum, időtartam 5 nappal eltér a Before illetve During the Mobility dokumentumon szereplőtől, pl. kevesebb, az az ösztöndíj újra kalkulációját vonja maga után. 

TRAINING AGREEMENT

2. Kérdőív kitöltése (EU survey)

A hazaérkezést követően kötelező kitölteni a Tempus Közalapítvány kérdőívét, melynek linkjét e-mailben kapja meg a tanulmányút befejezése után.

3. OLS Nyelvi felmérő kitöltése

Az OLS nyelvi szintfelmérőt a mobilitás végén is ki kell  kitölteni, melynek linkjét az OLS rendszer automatikusan küldi meg e-mailben a mobilitás végeztével. Ezzel felmérhető mennyit változott a nyelvtudás a mobilitás ideje alatt. FIGYELEM! Ennek kiltöltése az aláírt szerződés hatályában kötelező.

4. Beszámoló készítése

Készítsen egy beszámolót a kinti élményeiről, tapasztalatairól és küldje el nekünk e-mailben, hogy közzé tehessük honlapunkon. Ez nagyon hasznos lesz a jövőben kiutazók számára! Örömmel vesszük, ha megosztja velünk a részképzés alatt készített fotókat, videókat, blogbejegyzéseket és minden olyan tartalmat, amivel még színesebbé tehetjük a honlapot és kedvet csinálhatunk más hallgatóknak ahhoz, hogy szakmai gyakorlatot végezzenek külföldön.

Ha minden igazolást és beszámolót megkaptunk utaljuk az ösztöndíj a fennmaradó 20%-át. Ha másik bankszámlára kéri, mint amire a 80%-ot kapta, írjon emailt.

+1 Küldjön képeslapot! 🙂

Gyűjtjük a képeslapokat, örülünk, ha minél többet kapunk!

Címünk:
SE Nemzetközi Mobilitási Iroda (Erasmus Iroda)
1089 Budapest Nagyvárad tér 4.

Reméljük jól érezte magÁT, életreszóló élményekkel,tapasztalatokkal és hasznos tudással gazdagodott!