Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 23.
391128 Összes oltás


FONTOS TUDNIVALÓK

Speciális kérések karonként: ÁOK, FOK (egyéb kitöltendő dokumentumok a FOK esetén 1, 2, 3)

 

 

 

 

0) Az Európai Programiroda lenominálja a hallgatót a helyosztón kiválasztott egyetemre.

1) KAPCSOLATFELVÉTEL
Vedd fel a kapcsolatot a partnerintézmény Erasmus koordinátorával!

2) JELENTKEZÉS
Tölts ki egy jelentkezési lapot és küld el a partnerintézmény Erasmus koordinátorának! FIGYELEM! Egyes egyetemek a jelentkezést határidőhöz kötik, ezt mindenképpen nézd meg az egyetem honlapján! A jelentkezési lap lehet egyetem-specifikus, ami általában a partnerintézmény honlapjáról letölthető, vagy on-line jelentkezés.  A kitöltött jelentkezési lap csak a Semmelweis Egyetem Erasmus koordinátorának aláírásával és pecsétjével érvényes, így postázás előtt hozd be az irodába jóváhagyásra.

3) Utazásod előtt:
– LEARNING AGREEMENT KIKÜLDÉSE
Egyeztetned kell a kinti koordinátorral a tantárgyakról, amiket kint tanulni szeretnél. Ki kell küldened egy Learning Agreement nevű dokumentumot (ezt vagy tőlünk kapod, vagy szintén megtalálható a kívánt egyetem honlapján) kitöltve a tanulmányi terveiddel (tantárgy és időtartam). Ez szintén csak a Semmelweis Egyetemi intézményi koordinátor és kari felelős aláírásával, pecsétjével érvényes, anélkül el fogják utasítani. A kari felelős alárásának beszerzése 2-3 hetet is igénybe vehet! Még a kiutazásod előtt vissza kell kapnod a fogadóintézmény koordinátora által szintén aláírva, ezzel bizonyítják a fogadókészséget.

– SZERZŐDÉSKÖTÉS
Tanulmányi /ösztöndíj/-szerződést kell kötnöd a Semmelweis Egyetemmel, valamint amennyiben ösztöndíjas vagy, ki kell töltened a pénzügyekre vonatkozó részt. Tanulmányi szerződést minden kiutazó hallgatóval szükséges kötni, nem csak azokkal, akik ösztöndíjat is kapnak. A kitöltendő iratokat e-mailben kapod meg miután megkaptuk az aláírt Learning Agreementedet. Valamint a honlapukon is megtalálod. A Tanulmányi szerződést is kell visszaküldened a erasmus@semmelweis-univ.hu címre, miután géppel kitöltötted. A levél címe a neved legyen csupa nagybetűvel! Ezután gyere be az irodába, hogy átnézhessük, kitöltsük azt is, amit egyedül nem tudtál, és hogy aláírd, ahol kell.

– KÉRELEM TANTÁRGYI ELFOGADÁSHOZ
Mivel sajnos a tantárgyak itthoni elfogadása még mindig nem rutinszerűen zajlik egyetemünkön, így még a kiutazás előtt egy általunk kiállított Igazoláshoz mellékelve írj kérelmet minden intézetvezető professzornak, hogy a kinti tanulmányaidat, vizsgáidat elfogadja, amennyiben a tárgy felvételét, teljesítését a vizsgaidőszak előtt bizonyítani tudod, vagy engedjen vizsgázni, ha a kinti vizsgázás nem megoldható. Ez nagyon fontos feladat, sok későbbi kellemetlen élményt előzhetsz így meg. A kérvényed elfogadásáról kérj írásbeli dokumentumot minden intézetvezető professzortól.

A kapott igazolással a dékáni hivatalban kérvényezheted a kint abszolvált tantárgyak Europass diplomamellékletbe való felvételét.

4) Hazatérést követően:
– IGAZOLÁSOK LEADÁSA
A fogadó intézményben a teljesítményedről kapott igazolásokat köteles vagy a hazaérkezésedtől számított két héten belül az Erasmus irodában bemutatni. Hiányos dokumentáció esetén az egyetem kötelezhet az ösztöndíj visszafizetésére.

– TEMPUS KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE
Köteles vagy kitölteni a Tempus kérdőívét, melynek linkjét emailben kapod meg a tanulmányutad befejezése után.

– OLS NYELVI SZINTFELMÉRŐ KITÖLTÉSE
Köteles vagy kitölteni a OLS nyelvi szintfelmérőt a mobilitás végén is kitölteni, melynek linkjét emailben kapod meg a tanulmányutad befejezése után.

– BESZÁMOLÓ MEGÍRÁSA
Készíts egy rövid, max. egy oldalas beszámolót a kinti élményeidről, tapasztalataidról, és küld el nekünk e-mailben, hogy feltehessük a honlapunkra! Ez nagyon hasznos lesz a következő évben kiutazók számára!