Idei tanulmányi versenyünk 1. fordulója 2024. május 9-én este zajlott az ÁOK-n. A számítógépes tesztre 108 fő jelentkezett, akik zsúfolásig megtöltötték a 3 szövettani termet.

10 hallgató jutott tovább a 2. fordulóba, ahol anatómiai képleteket kell majd felismerniük. További 11 hallgató nyert vizsgakedvezményt.


A 2. fordulóban 30 képletet kellett rövid idő alatt felismerniük hallgatóinknak. A dolgozatok javítása után megtörtént az ünnepélyes díjátadó, ahol Dr. Alpár Alán, egyetemi tanár, intézetigazgató adta át a magyar és német tanulmányi felelősök és az érintett hallgatók gyakorlatvezetőinek jelenlétében az ÁOK és a DM (német ÁOK) tanulmányi verseny díjait. Idén először került sor a Burák Máté Alapítvány által felajánlott pénzjutalmak és ajándékok átadására az első 3 helyezett magyar hallgatónak és gyakorlatvezetőiknek – illetve a versenyben legeredményesebb csoportnak.

A tanulmányi verseny végeredménye (csoportszámmal):

  1. Nagy Sámuel (9)
  2. Kovács Réka (5)
  3. Sallai Péter (13)
  4. Szabó Ákos Barnabás (17)
  5. Horváth Sára (4)
  6. Varga Bence (17)
  7. Banitz Rajmund (23)
  8. Hajdu Zsófia (15)
  9. Sövegjártó Zsófia (20)
  10. Andrási Zsófi (20)

A legeredményesebb csoport idén a 4-es csoport volt, ők vehetnek részt az Alapítvány támogatásával egy közös vacsorán oktatóikkal.


A DM (német ÁOK) eredménye:

  1. Kraus, Lysander Ferdinand (Gr4).

 

Képeink a díjátadásról:

(Fénykép: Altdorfer K.)


A tanulmányi versenyt a Burák Máté alapítvány támogatja. Máté kiváló, diáktársai és oktatói által egyaránt becsült és szeretett, tragikusan fiatalon elhunyt reményteljes orvostanhallgatónk volt, aki súlyos betegsége alatt is példamutatóan küzdött céljaiért.
A szakma és az intézet iránti szeretete vezette családját a felajánlásra, mellyel a legjobb eredményt elért hallgatókat és közösséget támogatja az Alapítvány.
Díjak: I. helyezés 400.000 Ft, II. helyezés: 250.000 Ft, III. helyezés 150.000 Ft.
A legtöbb és egyúttal legsikeresebb hallgatók által képviselt csoport egy közös vacsorát kap ajándékba, melyen
gyakorlatvezetőjük is részt vesz. (https://burakmatealapitvany.hu/  )

 

Archív: