Betűméret: A A A

Campus Mundi

Magyarország versenyképessége szempontjából kiemelten fontos, hogy a magyar felsőoktatási intézményekből kikerülő diplomás munkaerő felkészültsége megfeleljen a globális verseny kihívásainak. Ennek hatékony eszköze a hazai felsőoktatás minél intenzívebb bekapcsolódása a nemzetközi hallgatói mobilitási folyamatokba. 

A program az EFOP-3.4.2 kiemelt projekt „Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” címen az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 6,9 Mrd. Ft EFOP és 2,3 Mrd. Ft VEKOP forrással valósul meg a Tempus Közalapítvány  kezelésében. Projektszám: EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001.

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, különös tekintettel a foglalkoztathatóságra, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. A projekt egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

Felsőoktatási mobilitás

A mobilitás támogatása ösztöndíj formájában elsősorban a magyar felsőoktatási hallgatók külföldi féléves részképzésének, szakmai gyakorlatának és jelentősen kisebb mértékben rövid időtartamú tanulmányútjának támogatásával valósul meg. A nemzetközi hallgatói mobilitás erősítése a hallgatók tapasztalatszerzését és kompetenciáinak növelését szolgálja, melyek határozottan javítják az elhelyezkedési esélyeiket.

A pályázat intézményi koordinátora, aki az intézményi jóváhagyást adja meg a hallgatóknak:

F.Tóth Katalin
H-1085 Budapest
Üllői út 26. 2. em. 202. (Európai Programiroda)
+36/1/459-1491  mellék: 55528

Ügyfélfogadási idő:
Hétfőn és szerdán: 9.00-12.00-ig
Kedden és Csütörtökön: 13.00-15.00-ig

Kérjük Önöket, hogy az iroda hatékony és gördülékeny munkája érdekében az ügyfélfogadási rendjét tartsák be!