Július elsejétől Dr. Kellermayer Miklós a Biofizikai és Sugárbiológiai Intézetvezető professzora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora tölti be a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékáni posztját.

Elsődleges céljának a XXI. század által megkívánt általános orvosképzés feltételeinek megteremtését tekinti.

„Praktizáló orvosként a hallgatóknak nagyon fontos és komoly döntéseket kell majd meghozniuk, amit helyettük senki más nem tud, és nem is fog megtenni. Ezért a képzés alatt olyan mesterfogásokat szeretnénk átadni számukra, amit a későbbiek során a gyakorlatban hasznosíthatnak.”

Biofizikusként kutatási területe a „Membránfehérjék, illetve lipid- és fehérjemolekulák közötti kölcsönhatások biofizikai vizsgálata”, így nem meglepő, ha a továbbiakban sem  szeretne a mikroszkóptól teljes mértékben eltávolodni. Az ötgyermekes családapa minden lépését szerető családja támogatja.

Dr. Kellermayer Miklós Dékán Úrnak ezúton is gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

Ezzel egyidőben az Élettani Intézet igazgatójának, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának, valamint az Academia Europaea tagjának, Dr. Hunyady Lászlónak lejárt a hatéves dékáni megbízatása. Professzor úr továbbra is a karon, az Élettani Intézet igazgatójaként dolgozik tovább.

Egyetemünk egyik meghatározó vezetőjének, Dr. Hunyady Lászlónak további tudományos sikereket és aktív vezetői munkát kívánunk a jövőben!