Idén is irány a Hold!

2022-ben ismét eltekerhetünk a Holdig és ha kedvünk van és futja is erőből, akkor a visszautat is megtehetjük kerékpárral. A Pécsi Tudományegyetem, mint ötletgazda és koordinátor évek óta meghirdeti a PTE MoonBike elnevezésű kihívást, aminek célja, hogy két hónap alatt biciklivel, szobakerékpárral megtegyük közösen a Föld-Hold közötti, 384 400 km-es távolságot.

Tavaly a résztvevőknek nem is volt szükségük ehhez két hónapra, a kihívás 59. napján elérték a kitűzött célt, vagyis virtuálisan eltekertek a Holdig. A végül 100 napig tartó kilométergyűjtés végére összesen 806 199 km-t sikerült tekerni. Ehhez pedig Egyetemünk munkavállalói és hallgatói is hozzájárultak.

Idén a kihívás június 4-én indul, ekkortól lehet gyűjteni a kerékpáron megtett km-eket. Újdonságként egy külön weboldalt hoztak létre, ahol az űrlapot kitöltve tudjuk a teljesített távot rögzíteni. Ez az alábbi linken érhető el: https://pte.hu/hu/form/moonbike

Partnerintézményként természetesen a Semmelweis Egyetem polgárainak is lehetőségük van hozzájárulni a kihívás sikeréhez. Sőt, buzdítjuk is a kedves kollégákat, hogy pattanjanak nyeregbe és élvezzék a kerékpározás minden előnyét. Vagy aki már most is rendszeresen biciklizik, annak csak annyi a dolga, hogy feltölti a megtett km-eket a honlapra.

Idén különdíjjal jutalmazzák a legtöbb km-t gyűjtő egyetemet, ezért fontos, hogy a kitöltéskor a legördülő menüből válasszák ki a Semmelweis Egyetemet, így a kihívás sikeréhez hozzájárulva a külön versenyben is eredményesen szerepelhetünk és mi lehetünk a legsportosabb egyetem.

További részletekért kérjük, hogy keresse fel a kihívás hivatalos facebook oldalát az alábbi linken: https://www.facebook.com/ptemoonbike  

Jó tekerést kívánunk!

A Zöld Egyetem csapata