Betűméret: A A A

Videók – Oktató anyagok pácienseknek

Semmelweis oktatóvideók:

Könnycsatorna-masszázs újszülötteknél

 

A csecsemők 5-10%-ánál már újszülött kortól könnyezéses panaszokat lehet tapasztalni.
Amennyiben nem merül fel szemsérülés, szemfertőzés vagy glaukóma , a könnyutak szűkülete , esetleg elzáródása magyarázza a panaszokat.
Az ilyen csecsemőknél a helyesen végzett könnyút-masszázs 6 hónapos korra az esetek döntő többségében megoldja a problémát. A könnyezés megszűnhet műszerese beavatkozás (pl. szondázása, átmosás) nélkül is.
A Szemészeti Klinika Gyermekrendelésén készített videóban bemutatjuk, mit is jelent a könnyút szűkület, miért alakul ki könnyezés vagy váladékozás, és mi a helyes teendő ilyenkor. Fontos, hogy a könnyút masszázst tiszta kézzel és rendszeresen végezzük.
Oktatóvideó:
 
Köszönjük a családoknak,hogy vállalták az oktató videónkban való szereplést. A felvétel a Semmelweis Egyetem tulajdona, egyéb célokra nem használható.
 

Szemhéjtoalett

 
Sokat tehetünk azért, hogy a szemünkön ne alakuljanak ki ismétlődő árpák, száraz szem panaszok vagy szemhéjszéli gyulladások.
A videóban részletezett módszerekkel otthon végezhető a szemhéjak tisztítása. A kisfilmben javasolt módszerek közül, mindenki a saját napirendjébe leginkább beilleszthető módon segítheti saját szeme egészségének megőrzését.