A Semmelweis Egyetem Szaknyelvi Intézete részt vesz a Wunderbar Fesztiválon, 2023. április 17-22 között.
Csatlakozz nyílt online óráinkhoz!

2023.04.20., 16.15-19.30
Egészségügyi szaknyelvi kurzus (Fachsprachkurs Medizin)
A 48 órás, heti 1×4 órára tervezett  Egészségügyi szaknyelvi kurzusunkat első sorban az Egészségügyi  Szakfordító képzésünk kiegészítéseként, egyfajta felzárkóztatóként ajánljuk azoknak, akiknek  az általános nyelvtudása kb. már B2-es szinten van, de az egészségügyi szakszókincset még nem tanulták. A kurzus során foglalkozunk az anamnézis, a diagnosztikai módszerek, az orvostudomány egyes szakterületei, a medikáció, a diagnózis állítás kérdéseivel és egy áttekintő, rendszerező nyelvtani ismétlést is végzünk.
Az érdeklődők a megadott időpontban “bekukkanthatnak” zoomos online óránkra, regisztráció után, az óra kezdete előtt küldjük a linket.
Regisztráció az órára: itt

2023.04.22., 8.00-9.30
Bevezetés a tolmácsolás elméletébe (Az egészségügyi tolmácsolás mint szakma és szolgáltatás)
Az előadás áttekintést ad a nyelvi közvetítői piac helyzetéről, majd röviden ismerteti a tolmácsolás gyakorlatát és szabályozási kereteit az Európai Unióban és Magyarországon, kitérve a nemzetközi és hazai fordító- és tolmácsszervezetek működésére és minőségbiztosítási törekvéseire, etikai kódexeire. Terítékre kerül az egészségügyi tolmácsolás szerepe és jogi szabályozása is a világ különböző országaiban és Magyarországon. Az előadás nem csak jövendő fordítók és tolmácsok számára ad betekintést a szakma rejtelmeibe és műhelytitkaiba, de a felhasználói oldal és a téma iránt érdeklődők számára is hasznos lehet.
Regisztráció az órára: itt

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!