Kedves Kollégák!

Örömmel tudatjuk, hogy Dr. Fogarasi Katalin egyetemi docens, a Semmelweis Egyetem Szaknyelvi Intézetének igazgatója kapta 2022-ben a Szabó T. Attila-díjat a magyar orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti szaknyelv kutatásáért és oktatásáért, e szaknyelvek fejlesztéséért és ápolásáért, tudatos alkalmazásáért, szaknyelv-történeti munkásságáért, a latin-magyar és a német-magyar szaknyelvek kapcsolatának kutatásáért, a magyar szaknyelv közérthetőségének elősegítéséért és tudományszervezési tevékenységéért.

A díjat 2022. május 27-én az MTA budapesti Domus Vendégházában adta át Kiss Jenő akadémikus, a Magyar Nyelvtudományi Társaság elnöke, Péntek János akadémikus, a Kuratórium elnöke, Szoták Szilvia, a Termini Egyesület elnöke, valamint Szabó T. Annamária Ulla, az alapító család képviseletében. A rendezvényen jelen volt É. Kiss Katalin akadémikus, a Magyar Nyelv a Tudományban Elnöki Bizottság elnöke.

A SzTA-Díjat 2016-ban alapították olyan 45 év alatti szakemberek munkájának elismerésére, akik eddigi pályájukon külön figyeltek a magyar tudományos szaknyelvük igényes használatára, fejlesztésére és ápolására.

Szívből gratulálunk a díjhoz!