Tizennégy általános ápoló, csecsemő- és gyermekápoló tanuló nyerte el a Semmelweis Egyetem Alapítvány által létrehozott, az idei évtől a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány által támogatott Jó tanuló, jó ápoló ösztöndíjat a Semmelweis Szalonban.

A tizennégy ösztöndíjas közül tizenkettő Raoulos diák:

Általános ápoló:  Baracskai Petra, Fábri Sára, Hirschler Kata Ilona, Mezei Laura, Opovszki Regina, Széll Eszter Éva, Szlanicska Balázs

Csecsemő- és gyermekápoló: Balog Szabina, Hajdó Fanni, Nagy Noémi Réka, Sipos Vivien, Szórádi Nikolett

GRATULÁLUNK!!!

Az ösztöndíjasok nevében Fábri Sára, iskolánk általános ápoló tanulója köszönte meg a támogatást az egyetemnek. Hangsúlyozta, aki ezt a szakmát választja, az az embereket, a betegeket, az elesetteket, a rajtuk való segítést választja, mert ez a munka mindig róluk szól. A gyógyuláshoz vezető utat együtt, segítve kell végig járni velük, és minden ember megérdemli, hogy az utolsó pillanatig gondoskodó ápolók kísérjék. „Hogy lesznek-e nehézségek a pályán? Bizonyára számtalan. De hiszem, hogy képes leszek mindig emlékeztetni magam arra, hogy milyen példaértékű ápolókat láthattam, és hogy mi volt az, ami miatt e mellett a hivatás mellett döntöttem. Mindannyiunkban maradjon meg az a szakmai elhivatottság és kitartás, amivel ezt a munkát lelkiismeretesen tudjuk végezni egy életen át” – zárta gondolatait.