A 2020/2021. tanév a digitális oktatás miatt rendhagyó módon zajlott. Azonban lelkes egészségügyi technikumi tanulóink, Fazekas Marianna egészségügyi szaktanár felkészítésével szép sikereket értek el országos elsősegélynyújtási versenyeken.

Országos Elsősegély-ismereti Verseny

A Referencia iskolahálózat címünk miatt ingyenesen indulhattunk az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen. A szokásos 3 fordulóból álló online versenyt, online elődöntő és online döntő követett. Tanítványaink a mindennapi online oktatás mellett, illetve az érettségire készülve továbbra is vállalták a megmérettetést. Az elődöntő 2021. május 15-én, a döntő 2021. május 22-én volt. Szabadidejüket is erre fordítva, nagyon szép eredményt értek el. 5 nevezett csapatból bejutottak az elődöntőbe és a döntőn az Országos II. helyezést érték el.

Az Expendables csapat tagjai:

Drotár Ádám 12.C
Pozsár Bernadett 10.D
Nagy Attila 10. D 

Az egészségügyi ágazati képzésen tanuló diákjaink méltón képviselték iskolánkat és hozzájárultak hírnevének emeléséhez. 

Magyar Vöröskereszt – 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny

Az Országos Elsősegélynyújtó Verseny (OEV) döntőjének minden évben egy megyeszékhely belvárosa ad otthont, ahol a résztvevők – a baleseti imitátoroknak köszönhetően – élethű körülmények között versenyezhetnek. A 20 állomásos körpályán elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteikről adnak számot a versenyzők.

Az idei döntő: Békéscsaba – 2021. szeptember 11. (szombat)

Iskolánk meghívott vendégcsapattal vehetett részt a versenyen. A baleseti imitátorok között volt szakképző intézményünk egészségügyi szakmai végzettséget szerzett volt diákja is.

Kategóriájukban a kimagasló II. helyen végeztek.

A csapat tagjai voltak:

Nagy Attila 11.D
Pozsár Bernadett 11.D
Verschnitzer Kinga 10.E
Vincze Vivien 10.E

Felkészítő tanár: Fazekas Marianna

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=224095683067445

GRATULÁLUNK!!