A meseterápiában nem a mese gyógyít. Abban a változási, fejlődési folyamatban, valamint létezési és gondolkodási módban van a gyógyító erő, amit a mese elindít. Meseterápián mesehallgatást követően a meséket elemezve, a mese segítségével, megismerheti a páciens, hogy a mese hogyan hat egyénileg az emberekre.

A negyedik hét végére a terapeuta útmutatásával és a mesék segítségével a páciens megismerheti saját belső forrását, melyet mese formájában meg tud fogalmazni, ki tud fejezni. Így születik meg a Mese.

„Egy napon a közeli város szürke csuklyás szelleme berepült Nyuszi erdejébe, mivel az emberek elkergették bűvös varázsereje miatt. Új otthont keresve bekopogott az állatok házába, de senki nem engedte be: voltak, akik ajtót sem nyitottak, hisz nem ismerték, volt akik bár beszéltek vele, de édesgetése ellenére látták a szemében és a hangjában a rossz szándékot így elkergették. Nyuszi viszont túl naiv volt, szeretett segíteni másokon, nem tudott ellenállni az nyájas szavainak, megsajnálta megtépázott köpönyege miatt és úgy döntött (bármennyire sem szeret vendéget fogadni a házában) pár napig megszállhat nála.

Teltek a napok, a szellem kezdte magát jól érezte a fülesnél és esze ágában sem volt tovább állnia. Nyuszi kezdetben még el akarta küldeni, furcsálta, hogy a szellem mennyire berendezkedett nála (annak ellenére, hogy csak pár napról volt szó), de napról napra egyre gyengébbnek érezte magát. Nem tudhatta, hogy a szürke árnynak az a tulajdonsága, hogy a félelmeket felerősítve kiszívja mások örömét, vidámságát és emiatt válik egyre erősebbé és nagyobbá.”

Tovább a jelentkezés menetéhez →