A Pszichoterápiás Osztály fekvőbetegosztály. A négyhetes, bentlakásos terápián való részvételt az Országos Egészségpénztár (OEP) támogatja, ezért TAJ-kártyával rendelkezők számára a részvétel térítésmentes. Az első interjúra beutaló még nem szükséges (azonban a befekvéshez majd igen), azonban korábbi leleteit, orvosi papírjait – ha van ilyen – hozza magával. Csoportjaink négyhetente, adott időpontban indulnak, betegfelvételre pedig csak a csoportok indulásakor van lehetőség.

Első interjú

Az osztályos felvételt egy előzetes beszélgetés, az úgynevezett első interjú előzi meg. Ennek során a páciens elmondja panaszait, illetve, hogy miért szeretne a terápiára jelentkezni, az interjút végző orvos vagy pszichológus pedig felméri állapotát, motivációját, a terápiára való alkalmasságát, illetve tájékoztatja osztályunk működéséről.

Első interjúra jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet minden hónap első hetén: 06-1-210-0330 mellék: 51277

 

 

Az első interjúra beutaló nem szükséges, azonban korábbi leleteit, orvosi papírjait – ha van ilyen – hozza magával. Első interjúra való jelentkezést követően emailben küldünk ki egy előzetes kérdőívet, annak kitöltését és visszaküldését követően keresik majd kollégáink az első interjús időponttal kapcsolatban.

Előjegyzés

Amennyiben az első interjút követően mind a páciens, mind az orvos / pszichológus úgy ítélik meg, hogy a páciens számára előnyös lenne a felvétel, úgy a felvételre adott időpontra előjegyzést kap.

Ha az Ön problémája nem az osztály profiljába tartozó, vagy állapota sürgős ellátást igényel, akkor az állapotfelmérést végző orvos vagy pszichológus javaslatot tesz más intézmény felkeresésére.

Felvétel 

A felvételkor háziorvosi vagy pszichiátriai szakrendelő beutalója minden esetben szükséges, mivel a társadalombiztosító a bentfekvést csak érvényes beutaló esetén támogatja. Ezen kívül a felvételkor szükséges 3 hónapnál nem régebbi laboreredmény és érvényes TAJ kártya. Érvénytelen TAJ esetén a beteg csak a kezelés térítése estén vehető fel.