Üdvözöljük a Pszichoterápiás Részleg honlapján!

Osztályunk a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika egyik részlege, ahol különféle pszichés problémákkal küszködő személyek terápiáját vállaljuk, döntően pszichoterápiás eszközökkel.

Terapeutáink főként szorongásos zavarokban (pl. pánikzavar, szociális fóbia, poszttraumás stressz zavar), depresszióban, egyes személyiségzavarokban (pl. borderline vagy elkerülő személyiségzavar), önsértő magatartással küzdő és étkezési zavarokban szenvedő pácienseket kezelnek.

A gyógyítás fő eszköze a csoportpszichoterápia, melyet kiscsoportos formában, négyhetes turnusokban végzünk. Csoportjaink közé sématerápiás csoport, művészetterápia, meseterápia, asszertív kommunikációs tréning, és relaxáció tartoznak.

A négyhetes, bentlakásos terápián való részvételt az Országos Egészségpénztár (OEP) támogatja, ezért TAJ-kártyával rendelkezők számára a részvétel térítésmentes.

Tájékoztató beszélgetésre az alábbi telefonszámon jelentkezhet: +36 1 210 0330 mellék: 51277

Osztályunkon a gyógyító tevékenység mellett kutatás is folyik. A pszichoterápiás osztály a SE-VIKOTE pszichoterapeuta szakorvosképzés akkreditált oktatóhelye és a szakorvosjelöltek hospitálási gyakorlati helye.

A SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika honlapján tájékozódhat a Klinika oktatási, kutatási, valamint gyógyító tevékenységeiről.