Betűméret: A A A

Rólunk

Üdvözöljük a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Pszichoterápiás Részlegének honlapján!

Osztályunkon különféle pszichés problémákkal küszködő személyek terápiáját vállaljuk, döntően pszichoterápiás eszközökkel.

Főként szorongásos zavarokban (pl. pánikzavar, szociális fóbia, poszttraumás stressz zavar), depresszióban, egyes személyiségzavarokban (pl. borderline vagy elkerülő személyiségzavar), önsértő magatartással küzdő és étkezési zavarokban szenvedő pácienseket kezelünk.

A gyógyítás fő eszköze a csoportpszichoterápia, melyet kiscsoportos formában, négyhetes turnusokban végzünk. A négy hét során a résztvevők órarendet kapnak, amelyben különféle csoportfoglalkozások szerepelnek. Csoportjaink közé kognitív sématerápiás csoport, művészetterápia, kommunikatív mozgás, érzelmi kommunikációs tréning, és relaxáció tartoznak.

A négyhetes, bentlakásos terápián való részvételt az Országos Egészségpénztár (OEP) támogatja, ezért TAJ-kártyával rendelkezők számára a részvétel térítésmentes.

Tájékoztató beszélgetésre az alábbi telefonszámon jelentkezhet: 06-1-210-0330/51277.

Osztályunkon  a gyógyító tevékenység mellett kutatás is folyik, melyről információt a megfelelő menüpontban találhat. A pszichoterápiás osztály a SE-VIKOTE pszichoterapeuta szakorvosképzés akkreditált oktatóhelye és a szakorvosjelöltek hospitálási gyakorlati helye.

Osztályunk a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika egyik részlege. A SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika honlapját erre a linkre kattintva érheti el, ahol a Klinika oktatási, kutatási, valamint gyógyító tevékenységeiről tájékozódhat.