Karmocska Macskától Szörnyszomszédig

A Pető irodalmi délután vendége volt Kiss Judit Ágnes

Február 22-én Kiss Judit Ágnes író, költő versei kerültek a legutóbbi irodalmi délután fókuszába. Elsősorban a Szörnyszomszéd című gyerekverseket tartalmazó kötetéből olvastak fel felsőseink a fellépés sorrendjében a következők:  Szekeres Pál, Veres Ádám, Jámbor Gergő, Szimandl Zsolt Richárd, Zsohár Félix, Lovászi Róbert, Teizinger Csenge, Beck Nóra, Tóth Ákos, Nagy Jázmin, Figeczki Álmos.                        

Kiss Judit Ágnes verseinek alapvonása a humor és a játékosság. Nála a háziállatok között kitüntetett helye van a cicáknak, mint ez a versekből és a szerzővel való beszélgetés során kiderült. Verset írt kedvenc lováról, Lédáról, de más valóságos és képzelt lények is szerepet kapnak a versekben, a vérpeléktől a vércsigákig, a mumustól a szörnyszomszédig. Hogyan tegyünk szert tesóra, ha egyébként a valóságban nincs? Milyen egy igazán csodálatos nagynéni?

Az elhangzó versek közötti időben sok-sok kérdésre kaptunk választ.

Hogyan születik a vers? Mi a háttere egy adott versnek?

Vendégünk szívesen beszélt művei keletkezéstörténetéről, gyerekkoráról és a mindennapjairól is.  

Részletesen beszélt az 1956-os forradalom idején játszódó időutazós ifjúsági regényéről, a Kórház az osztályteremben című művéről.

Az irodalmi délután felütéseként Horváth Jonatán István saját versét láthattuk, hallhattuk az általa készített versvideón.

A délután zárásaként Kiss Judit Ágnes felolvasott, énekelt és gitározott a Szlalom című verseskötetéből válogatva.

Kucsák István