Csapatdiagnosztikai workshop

Már másfél éve, hogy új vezetőség (Makk Ádám intézményvezető, Sélley Péterné intézményegység-vezető, Fehér Gyöngyi intézményegység-vezető helyettes, Domokos Zsolt kollégiumvezető) irányítja közismertebb nevén a Pető Intézet Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Kollégium intézményegység munkáját. Valamennyien a Pető Intézet által képviselt értékeket a gyermekek legmegfelelőbb szolgálatába igyekszünk állítani.

Számomra a közös értékrend a tartósan és jól működő szervezet alapja. Elérkezettnek találtam az időt arra, hogy külső professzionális közreműködők vezetésével segítsem a szervezetet a további tanulás érdekében.

Az intézményegység csapatdiagnosztikai workshopján az Exline  http://exline.humunkatársai figyelmünket arra irányította, hogy mi vezetők, személy szerint adunk-e értéket a közösségnek, mit ad számomra a közösség, valamint, hogy milyen értéket közvetít közösségünk a környezetének.

Az intézményegység minden csoportvezetője részt vett a workshopon. A végeredményt nagyon informatívnak találtuk, ami alapján a további fejlesztési irányokat meg tudtuk szabni. Ha szervezeti értékeink kerülnek a középpontba, meghatározzák munkatársaink napi gondolkodását, cselekvését. Ez lesz az alap, amihez a jelen változó környezetben vissza tudunk nyúlni, ez határozza meg a szervezet alapvető küldetését, célját. Ez csak akkor működik, ha a szervezeti értékeket minden munkatárs magáénak érzi, és valódi tartalommal tölti fel. Az Exline csapatának köszönhetően az intézmény szervezeti kultúrájának alakítását konszenzusos úton, a vezetőket és kulcsembereket bevonva kezdtük meg, tudatosítva a szervezetünk értékeit. Megerősítette a vezetést abban, hogy a reakcióképesség megfelelő növelése elengedhetetlen a szervezet erősödése szempontjából.

Ezzel párhuzamosan a vezetők újszerű képet kaptak a vezetői közösségünkrőlhiszen közvetve megismerhettük egymás emberi arcát, eddig nem ismert jó oldalát.

 

Az EXLINE Kompetenciafejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezető partnerének, Ujváry Andrásnak és Dr. Kőrösi Beáta szupervizornak kiváló tárgyalástechnikája, kommunikációs és előadói készsége, magabiztos csoportvezetése, kreatív tréning és coaching eszközök professzionális használata meggyőzött a további együttműködés szükségességéről. A program eredményeként kialakítjuk azt a fejlesztési tervet, melynek alapján elindulhat a munkatársak speciális, kifejezetten a fejlesztendő képességeikre szabott képzése.

Makk Ádám, intézményvezető

 

Galéria

6kép