Segédanyagot készített a Semmelweis Egyetem a COVID-19 koronavírus oktatásához magyar, angol és német nyelven, emellett infektológiai ismereteket, köhögési illemtant és a releváns publikációk listáját tartalmazó tájékoztató anyagok is felkerültek az egyetem koronavírusról létrehozott honlapfelületének tájékoztatói közé. A hallgatókkal a tanórák megkezdése előtt nyilatkozatot kell kitöltetni. 

A 22 diából álló oktatási segédanyag elérhető az egyetem koronavírussal kapcsolatos honlapfelületén, itt: https://semmelweis.hu/koronavirus/

Egyebek mellett ismerteti a vírust, a klinikai jellemzőket, kitér a diagnózis felállítására, a karantén jelentőségére, az aktuális teendőkre és a megelőzésre. 

Ezen kívül felkerült a tájékoztatók közé egy általános infektológiai ismereteket és teendőket bemutató szöveges anyag, amely amerikai guideline-on alapszik, további egy köhögési illemtan ismertető és egy lista az elmúlt időszak releváns publikációiról COVID-19 tekintetében.

A helyes kézmosásról, a kézfertőtlenítő szer helyes használatáról szóló, rajzos-illusztrált segédanyag honlapunkon is elérhető mind a Betegellátás, mind a Munkatársaknak szóló menüpontban.