2020. augusztus 28.

Hivatkozással az E/18/2020. (VIII 27.) számú rektori-kancellári utasításra tájékoztatjuk munkavállalóinkat, hogy az új koronavírus (SARS-CoV-2) megbetegedések okán kialakult járványügyi helyzet miatt tilos minden olyan személyes megjelenést kívánó esemény szervezése, melynek létszáma meghaladja a Magyarország Kormánya által elrendelt mindenkori létszámai maximumot. Jelen utasítás kiadásakor ez beltéren 500 főt jelent (a vendégekkel és a helyszínen lévő szervezőkkel együtt). Ennél kisebb léptékű, személyes jelenlétet kívánó esemény megtartásáról, mérlegelve annak fontosságát, időszerűségét, 50 főig az adott szervezeti egység vezetője határoz, míg 50 fő és a mindenkori kormányzati előírásokban szereplő maximum létszám között (jelen utasítás kiadásakor 500 fő) a szervező 2 héttel az esemény meghívójának kiküldése előtt köteles az egyetem rektorától engedélyt kérni. 

Tovább a Jogi és Igazgatási Főigazgatóság tájékoztatójára →


2020. június 23. 

A 282/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet 2020. június 18-ával megszüntette a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet. Erre tekintettel a helyi (fővárosi) és a helyközi közlekedésben a veszélyhelyzet idejére biztosított díjmentes utazás lehetősége 2020. június 30. napját követően megszűnik. 

Tovább az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság tájékoztatójára →


2020. június 05.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemi dolgozók gyermekeinek biztosított felügyeleti ellátás módosult, az ingyenes gyermekfelügyelet 2020. július 2-től már csak a Pető András Kar Gyakorló Óvodájában érhető el változatlan formában és feltételekkel.


2020. május 29.

Az OVSZ véradásra buzdítja a hallgatókat

Tovább az OVSZ felhívásához →


2020. május 11.

Hivatkozással az új koronavírus miatti járványügyi helyzet okán 2020. március 16-án kiadott 38527/KEEGF/2020 iktatószámú rektori-kancellári tájékoztatóban foglaltakra, valamint a járványügyi helyzet utóbbi időben történt kedvező alakulására, tájékoztatjuk munkavállalóinkat, hogy az ideiglenes otthoni munkavégzés (home office) fenntartása a továbbiakban nem indokolt.

Tovább az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság tájékoztatójára →


2020. április 30.

Adatkezelési tájékoztatónk a H-UNCOVER felméréshez kapcsolódóan ide kattintva tölthető le (PDF)

A vizsgálatról bővebben ebben a cikkben olvashatnak →


2020. április 23.

Rektori utasítások jelentek meg a távvizsgáztatásra vonatkozó szabályokról.

R/4/2020. (IV.22.) számú rektori utasítás a vizsgák szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos átmeneti tanulmányi és vizsgaszabályokról →

R/5/2020. (IV.23.) számú rektori utasítás a távvizsgázás szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos egyes átmeneti rendelkezésekről →


2020. április 17. 

Tájékoztató jelent meg a kormányrendelet intézkedéseiről, mely tartalmazza a többi között, hogy mely hallgatók mentesülnek az előírt nyelvvizsga kötelezettség teljesítése alól.

Tovább a 101/2020. kormányrendelet intézkedéseiről szóló tájékoztatóhoz →


2020. április 17.

Rektori-kancellári utasítás jelent meg egyes munkakörök és vezetői megbízások esetében a döntéshozatal átmeneti szabályairól a veszélyhelyzet idejére.

Tovább az E/9/2020. (IV.15.) számú rektori-kancellári utasításhoz →


2020. április 9.

Rektori utasítás jelent meg a COVID-19 járvánnyal közvetlenül összefüggő betegellátáshoz szükséges humánerőforrás biztosításáról. Az utasítás egyebek mellett az egyetemen belüli ellátási utakat is tartalmazza a COVID-19 betegekre vonatkozóan.

Tovább az R/3/2020. (IV.09.) rektori utasításhoz →


2020. április 6.

Az egyetem Központi Könyvtára egy oldalra gyűjtötte össze az új koronavírus járvány kapcsán elérhetővé vált releváns információforrásokat, kiadói aloldalakat a hallgatók és kutatók számára. A listát folyamatosan frissítik.

Tovább a Központi Könyvtár COVID-19 kutatási információk felületére →


2020. április 3. 

A Semmelweis Egyetem saját hatáskörben és a szakmailag megalapozott lehető legrövidebb időn belül biztosítja a pozitív koronavírus teszteredmény miatt otthoni hatósági karanténban tartózkodó munkavállalóinak és hallgatóinak az ún. felszabadító vizsgálatokat.

Tovább a tájékoztatóra →


2020. március 31. 

A Klinikai Központ egészségügyi dolgozóit illető díjmentes helyi és helyközi utazási lehetőségeket foglalja össze az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság tájékoztatója. 

Tovább a tájékoztatóra →


2020. március 27.

Tájékoztatót adott ki a Semmelweis Egyetem Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatósága a kijárási korlátozással kapcsolatban

Tovább a tájékoztatóra →


2020. március 27.

Tájékoztató a Semmelweis Egyetem hallgatóinak a március 30-31. napokra elrendelt rektori szünetről.

Tovább a tájékoztatóra →


2020. március 23

Tájékoztatót adott ki a Fogorvostudományi Kar a többlépcsős, zsilipes beléptető rendszer bevezetéséről a kar klinikáin és intézetében.

Tovább a tájékoztatóra →


2020. március 20. 

Tájékoztatást adott ki a 2020. március 23-án induló távoktatás menetéről dr. Hermannn Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Kiss Levente, az Oktatásfejlesztés, -módszertani és -szervezési Központ igazgatója. 


2020. március 19. 

Zsilipes beléptető rendszer lép életbe 2020. március 23-ától a Belső és Külső Klinikai Tömbben a betegek és a dolgozók számára egyaránt. Meghatározott pontokon és influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdések után lehet majd belépni. 

Tovább a rektori tájékoztatóra →


2020. március 19.

A Klinikai Központ felhívja a figyelmet, hogy a fertőzés átadását leginkább a kézhigiéné pontos betartásával lehet meggátolni.

Tovább a felhíváshoz →


2020. március 18.

Oktatóvideó mutatja be az egyéni védőfelszerelések helyes fel- és levételét, valamint részletes tájékoztató készült a légzésvédelmi maszkok közti különbségekről és azok helyes használatáról.

Tovább az oktatóanyagokhoz →


2020. március 17.

Rektori és kancellári tájékoztató a Semmelweis Egyetem munkavállalói részére az új koronavírus miatti járványügyi helyzetre, különös tekintettel a köznevelési és szakképzési intézményekben bevezetett új munkarendre, valamint a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézményekben lehetővé vált rendkívüli szünetre.

Tovább a rektori és kancellári tájékoztatóhoz →


2020. március 16.

Prof. dr. Kásler Miklós, az EMMI miniszterének levele az önkéntes munkára való jelentkezésről.

Tovább dr. Kásler Miklós leveléhez (pdf)


2020. március 16.

Dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánjának tájékoztatója a magyarul jól beszélő hallgatók önkéntes munkára való jelentkezéséről.

Tovább a részletes tájékoztatóhoz →


2020. március 16.

Az egyetem hallgatói magyar, angol és német nyelven a NEPTUN tanulmányi rendszeren keresztül kaptak tájékoztatást az új koronavírussal kapcsolatos vizsgálatról.  A tájékoztató pdf formátumban letölthető.

Hallgatói tájékoztató koronavírus vizsgálatról magyar nyelven (pdf)


2020. március 16.

Tájékoztatót adott ki a Semmelweis Egyetem Klinikai Központja az egészségügyben dolgozó munkatársak számára. A dr. Szabó Attila elnök által jegyzett levél kitér rá egyebek mellett, hogy honnan lehet hozzájutni az aktuális, folyamatosan frissülő információkhoz az új koronavírusról és a hozzá kapcsolódó, egyetemet érintő intézkedésekről, valamint felhívja a figyelmet az EMMI által 2020. március 14-én kiadott rendelkezésekre.

Tovább a Klinikai Központ tájékoztatójára →


2020. március 16.

A Kórházhigiénés Osztály saját honlapján hasznos és fontos, rendszeresen frissülő információk olvashatók a koronavírussal (SARS-CoV-2) kapcsolatban. Az oldal csak az egyetem belső hálózatából érhető el!

Tovább a Kórházhigiénés Osztály honlapjára →


2020. március 16.

A Magyar Közlönyben megjelent, 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet alapján a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt a fogorvosi alapellátók csak sürgősségi beavatkozásokat végezhetnek. A Fogorvostudományi Kar betegellátó egységeire vonatkozó ellátásrend az alábbiakban olvasható.

Tovább a részletes tájékoztatóhoz →


2020. március 13.

Rektori-kancellári utasítás jelent meg (E/6/2020. III.12.), mely tartalmazza a Semmelweis Egyetem intézkedési tervét az oktatással és betegellátással kapcsolatban az új koronavírus által okozott veszélyhelyet kezelésére vonatkozóan. Az utasítás tartalmazza a felsőoktatással kapcsolatos intézkedéseket; a külföldi utazásokra vonatkozó eljárásrendet; a Semmelweis Egyetemen megalakult Járványügyi Bizottsággal kapcsolatos tudnivalókat; az egyetemen tartandó találkozókra és rendezvényekre vonatkozó iránymutatást; a szakképző és köznevelési intézményekkel, valamint a felnőttképzéssel kapcsolatos rendelkezéseket; továbbá egyes, betegellátást végző szervezeti egységekben foglalkoztatottakra vonatkozó rendelkezéseket.

Tovább a rektori-kancellári utasításhoz


2020. március 12.

Rektori utasítás készült a külföldi utazásokra vonatkozó eljárásról és bejelentési kötelezettségről. Az utasítás elrendeli, hogy az egyetem valamennyi polgára halassza el a külföldi hivatalos útját és ezt javasolja a magánjellegű külföldi utak esetében is.

Tovább a rektori utasításhoz →


2020. március 11.

Március 12-13-ra oktatási, jövő hétre tavaszi szünetet rendelt el a rektor, 2020. március 23-ától távoktatásban tanulnak a hallgatók.

Koronavírus: Dr. Merkely Béla rektor tájékoztatása az egyetemet érintő intézkedésekről →


2020. március 9. 

Az alábbi nyilatkozat minden hallgatóval kitöltendő az órák megkezdése előtt. Csak az a hallgató látogathatja az órákat, aki megfelel a nyilatkozat állításainak. 


2020. március 8.

Budapest Főváros Kormányhivatalának ajánlása az otthoni izoláció legfontosabb lépéseiről. 

Új koronavírus: tájékoztatás otthonában való elkülönítésről (pdf)


2020. március 7.

Dr. Merkely Béla rektor kérésére újabb tájékoztató, illetve oktató anyagok, segédletek készültek az új koronavírussal összefüggésben. 


2020. március 6.

Dr. Merkely Béla rektor hallgatóknak szóló tájékoztatása az új koronavírus (SARS-CoV-2) megbetegedésekkel kapcsolatos legfontosabb betegellátással és oktatással összefüggő kérdésekről.

A vonatkozó rektori hírlevél (pdf)


2020. március 5. 

Dr. Merkely Béla rektor egyetemi honlapon, valamint e-mailben és Neptun üzenetben adott ismételt tájékoztatása az egyetemi polgároknak az új koronavírus (SARS-CoV-2) megbetegedések okán kialakult járványügyi helyzet miatti legfontosabb tudnivalókról. 

Koronavírus: rektori tájékoztatás a Semmelweis Egyetem intézkedési tervéről → 


2020. március 5.

A hallgatók NEPTUN üzenetben kaptak tájékoztatást arról, hogy az egyetem a helyiségeket rendszeresen fertőtleníti. Az egyetem közösségi tereit 2020. március 5-étől minden este 22 óra és reggel 6 óra között lezárják, és fertőtlenítő takarítást végeznek. A kollégiumok esetében a rendszeres napi fertőtlenítés napközben történik meg. Tájékoztatást kaptak arról is, hogy a koronavírussal érintett hallgató csoportja által látogatott oktatási helyiségek és egyéb területek fertőtlenítése megtörtént.

A vonatkozó rektori, kancellári utasítás (pdf) 


2020. március 2.

Részletes rektori tájékoztató készült a vírusról és a teendőkről a munkatársak, a hallgatók és a lakosság részére:


2020. január 28-29.

Az egyetem hallgatói magyar, angol és német nyelven a NEPTUN tanulmányi rendszerben egy tájékoztató szöveg kíséretében űrlapot kaptak meg kitöltésre az új koronavírussal kapcsolatban.  Az űrlapok pdf formátumban letölthetők az alábbiakban: