A KEHOP-5.2.4.-15-2016-00004 projekt keretében Európai Uniós támogatással befejeződött a Tömő utcai Klinikai Tömb energetikai felújítása. Az energetikát érintő kivitelezés műszaki átadás-átvétele 2022. november 25-én került lezárásra.

Az energetikai indikátorok javítása érdekében nyílászáró csere, valamint homlokzati és tető hőszigetelés valósult meg az épületen.

A homlokzat szigeteléséhez szürke és fehér Equitone szálcement burkolat, valamint Prefa lemezfedés és burkolat került felhasználásra. Az új buroklat az energetikai mutatók javításán felül esztétikailag is újszerű külsőt kölcsönöz az épületnek, valamint illeszkedik a környező településképhez is.

A munkavégzés körülményeit nehezítette, hogy a kivitelezés ideje alatt a világjárvány Magyarországra is megérkezett, a Tömő utcai Klinikai Tömb pedig kiemelt intézményként vett részt a COVID ellátás biztosításában. A helyszíni munkavégzés organizációja, ütemezése és részprojekt teljeskörű megvalósítása konstruktív együttműködést, proaktív szellemiséget kívánt meg minden projektben résztvevőtől.

A KEHOP-5.2.4.-15-2016-00004 projekt keretében a Tömő utcai Klinikai Tömb energetikai korszerűsítése a hetedik befejezett projektelem. Jelenleg az utolsó részprojekt, a Markusovszky Lajos Kollégium energetikai felújítása zajlik, melynek átadása 2023 tavaszán várható.

Galéria

3kép