Tájékoztatjuk a Semmelweis Egyetem szervezeti egységeinek vezetőit, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 7-én (szerda) 0:00 órától 2021. július 9-én (péntek) 24:00 óráig.

A hőségriadó idejére szervezési intézkedéseket kell tenni a Semmelweis Egyetem Munkavédelmi Szabályzatának 2. fejezet 2.5.2. pontja, illetve a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM rendelet 7. §-ban megfogalmazottak alapján.

A folyadékveszteséget általában 14–16 °C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni. E célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített.

Különös figyelmet kell fordítani azon a helységekben dolgozókra, ahol nincs légkondicionáló berendezés. Az ilyen munkavállalók részére biztosítani kell a légkondicionált helységekbe történő bejutást, időszakos tartózkodás feltételeinek kialakítását.

Kérem, a fent leírtak figyelembevételével biztosítsák valamennyi érintett munkavállaló részére a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények megteremtését.

Amennyiben a témával kapcsolatban kérdésük van, Igazgatóságunk munkatársai készséggel állnak rendelkezésükre.

Budapest, 2021. július 07.

Simon Mátyás

igazgató