Május 25-én szombaton gyermekzsivajjal telt meg az Egyetem horányi üdülője. A Pető András Kar Humántudományi Intézete és a Szolgáltatási Igazgatóság közös gyermeknapi rendezvényen látta vendégül az üdülőben az egyetemi dolgozók családjait.

A rendezvényen 145 vendég vett részt. Példaértékű együttműködés keretében a gyermekek számára a színes szórakoztató és fejlesztő szakmai programokat a Pető András Kar munkatársai és egyetemi hallgatói, a rendezvény költségvetését, az infrastruktúrát, az adminisztrációt, (az Eurest kft party szerviz szolgáltatásának közreműködésével) a vendégek ellátását, a logisztikai szolgáltatásokat és a hangosítást a Szolgáltatási Igazgatóság, a rendezvény engedélyeztetésével és rendezvénybiztosítással kapcsolatos feladatokat a Biztonságtechnikai Igazgatóság munkatársai biztosították. Az egész heti esőzés után az időjárás is kegyes volt hozzánk. Verőfényes napsütésre ébredtünk és a gyönyörű idő egész nap kitartott. A vendégeinktől rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Többen hiányolták, hogy miért nem voltak az Egyetemen korábban ilyen jellegű, minden szervezeti egység számára nyilvános közösségformáló rendezvények. Biztosítottak bennünket arról, hogy az egyetemi dolgozók részéről lenne rá igény. A rendezvény végén számos felnőtt és gyermek vendégünk töltötte ki az önkéntes kérdőíveinket is melyek feldolgozása megerősített bennünket abban, hogy hagyományt teremtsünk és a „Semmelweis Gyermeknapot” jövőre is megszervezzük.

Terveink szerint az üdülési szezon a horányi üdülőben mostantól a „Semmelweis Gyermeknap” megrendezésével fog indulni.

Ezúton köszönjük a Pető András Kar vezetésének, munkatársainak és hallgatóinak, hogy támogattak bennünket. Valamennyiüknek, a Biztonságtechnikai Igazgatóság és a Szolgáltatási Igazgatóság minden – a rendezvény megvalósításában közreműködő – munkatársának szeretném ezúton is megköszönni vendégeink, és a magam nevében, hogy egész napos önkéntes munkájukkal hozzájárultak a gyermeknapi rendezvényünk sikeréhez.

Haraszti Imre