PDF formátum

Tájékoztatjuk a Semmelweis Egyetem szervezeti egységeinek vezetőit, hogy Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos tisztifőorvos 2018. augusztus 08-án (szerda) 00.00 órától 2018. augusztus 10-én (péntek) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt az ország egész területére vonatkozóan.

A hőségriadó idejére szervezési intézkedéseket kell tenni a Semmelweis Egyetem Munkavédelmi Szabályzatának 2. fejezet 2.5.2. pontja, illetve a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM rendelet 7§-ban megfogalmazottak alapján.

A folyadékveszteséget általában 14–16 °C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni. E célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített.

Különös figyelmet kell fordítani azon a helységekben dolgozókra, ahol nincs légkondicionáló berendezés. Az ilyen munkavállalók részére biztosítani kell a légkondicionált helységekbe történő bejutást, időszakos tartózkodás feltételeinek kialakítását.

Kérem, a fent leírtak figyelembevételével biztosítsák valamennyi érintett munkavállaló részére a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények megteremtését.

Amennyiben a témával kapcsolatban kérdésük van, Igazgatóságunk munkatársai készséggel állnak rendelkezésükre.

Budapest, 2018. augusztus 7.

 

Tisztelettel: 
Mészáros István