Ahogy a korábbi években, úgy idén is támogatást nyújt a Semmelweis Egyetem az arra jogosult, munkaviszonyban vagy egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló egyetemi alkalmazottak részére az iskolai tanulmányaikat megkezdő, illetve folytató, köznevelésben részt vevő gyermekeik után. A juttatás mértéke:

– köznevelésben résztvevő három vagy több gyermek esetén: 10.000 Ft/gyermek/dolgozó,
– köznevelésben résztvevő két gyermek esetén összesen: 21.000 Ft/dolgozó,
– köznevelésben résztvevő egy gyermek esetén összesen: 12.000 Ft/dolgozó.

Amennyiben a szülő a Semmelweis Egyetemen teljes munkaidős munkaviszonyban vagy egészségügyi szolgálati jogviszonyban áll, és az érintett gyermek(ek) után családi pótlékra jogosult, úgy az iskoláskorú gyermek(ek) után járó összeget a munkatársak a saját SZÉP kártyájuk választható alszámlájára történő utalás formájában vehetik igénybe. Azon munkatársak, akiknek a foglalkoztatásuk mértéke eléri vagy meghaladja az 50 %-ot (részmunkaidőben heti legalább 20 óra időtartamú jogviszonyban állnak), a fenti teljes összegre, míg az ennél kisebb mértékben foglalkoztatottak a juttatás 50 %-ára jogosultak.

A munkatársaknak a juttatásra való jogosultság feltételeinek fennállásáról, valamint a juttatásnak a SZÉP kártya választott alszámlájára történő igényléséről a csatolt „Nyilatkozat a Semmelweis Egyetem által foglalkoztatottak iskolakezdési támogatásának igénybevételéhez” c. nyomtatványon (1. melléklet) kell nyilatkozatot tennie.

A SZÉP kártya juttatás kiutalásához szükséges kimutatást (2. melléklet) a munkatársat foglalkoztató szervezeti egység gazdasági ügyeit ellátó szolgáltató egység (tömbigazgatóság stb.) gazdasági ügyintézői töltik ki és gyűjtik be a nyilatkozatokkal együtt, majd továbbítják az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság (továbbiakban: EGFI) részére.

Az egyszeri juttatást az igénylések beadásának sorrendjében, először július 15-én fizetjük ki, majd ezt követően a minden hónap 15-éig beérkező nyilatkozatokat számfejtjük és utaljuk a következő hónap első felében. A juttatás igénybevételéhez szükséges nyilatkozathoz honlapunkon, illetve szervezeti egységük gazdasági irodáján juthatnak hozzá az érintett munkatársak. A nyilatkozatot a gazdasági irodán kell leadni legkésőbb 2022. december 15-ig. A számfejtés további feltétele, hogy a 2. melléklet szerinti kimutatás az EGFI-re a jelzett határidőig hibátlanul kitöltve beérkezzen.

Az iskolakezdési támogatásra való jogosultság tekintetében a Semmelweis Egyetem által foglalkoztatottak béren kívüli juttatásáról szóló RKE/3/2022. (VII. 5.) számú rektori-kancellári-Klinikai Központ elnöki utasítás 6. és 7. §-át kell alkalmazni.

A juttatásra való jogosultság további feltétele, hogy a munkaviszony vagy az egészségügyi szolgálati jogviszony a Semmelweis Egyetemen legkésőbb 2022. szeptember 1-jéig létrejöjjön.

 

Semmelweis Egyetem 

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság