A TÉRÍTÉSMENTESséget, abban az esetben lehet igénybe venni, ha a részt vevő teljesíti a kötelező szinten tartó pontszám megszerzésének feltételét. (Azaz a tanfolyam időtartamának (3 nap) legalább 75%-án igazoltan részt vett, és a tudásszintfelmérő tesztet sikeresen teljesítette.) Nem teljesített vagy sikertelen vizsga esetében a tanfolyam részvétele díjköteles, melyet utólag kell a részt vevőnek megfizetni.

 

Tisztelt Vizsgázó!

            A kötelező szinten tartó tanfolyamhoz tartozó elektronikus vizsga teljesítéséhez az alábbiakról tájékoztatjuk.

A résztesztek az előadás napján az utolsó előadást követően (17.00 órától) már megoldhatók, egészen két héten át elérhető. Mindenkinek három próbálkozási lehetősége van egy részteszt megoldására, a legmagasabb elért pontszám az érvényes. Minden kérdés megválaszolására két percet adunk. Amennyiben a három napi részteszt megoldási átlag meghaladta a 66,7%-ot, úgy Ön eleget tett a számonkérési kötelezettségének, ha a tanfolyam időtartamának legalább 75%-án jelen volt.

A tesztekre elektronikus úton online tudnak válaszolni a Semmelweis Egyetem e-learning rendszere segítségével. Az online tesztek megírásához internetes kapcsolattal rendelkező asztali számítógép (PC) vagy laptop szükséges.

A következőkben a teszttel kapcsolatos gyakorlati kérdésekkel szeretnénk Önöket megismertetni:

A regisztrált részvevőknek postai úton juttattuk el a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót (regisztrációs kártyán szerepel). Aki a helyszínen regisztrál, az e-mail útján kapja meg a tesztíráshoz szükséges belépési adatokat, legkésőbb másnap reggelig. Az egyetemi e-learning oldalra bejelentkezve nemcsak az online vizsgát tudják teljesíteni, de az előadás anyagait is megtalálják.

A webcímpostgrad-cme.semmelweis.hu

Bejelentkezés PC-ről:

Az Ön által használt böngészővel nyissa meg az postgrad-cme.semmelweis.hu – linket, majd a nyíllal jelölt részre rákattintva jelentkezzen be.

A bejelentkezésnél az e-mailben kapott felhasználónevét és jelszavát írja be, és kattintson a „Belépés” gombra.

A kurzusaim alatt található pl.: „Fogpótlástan, Endodontia, Konzerváló fogászat és fogpótlástan”-ra kattintva jutunk el a napi tesztekhez és az oktatási anyagokhoz.

Ezután megnyílik a tanfolyam ablaka. Itt találhatók a tanfolyam előadásainak anyagai, valamint innen lehet elindítani a tesztkitöltést is.

A megfelelő linkre kattintva érheti el a kívánt anyagot.

Tesztírás:

A megfelelő napi tesztkérdés kiválasztása után tudja elkezdeni a tesztek megoldását.

Figyelem! A teszt kitöltését csak akkor kezdje el, ha van ideje befejezni! Minden esetben 21 kérdésre kell válaszolni. Minden kérdésre 2 perc, vagyis összesen 42 perc áll rendelkezésére. Ha elkezdte a tesztek megoldását, nincs arra lehetősége, hogy megszakítsa a válaszadást. Az idő nem áll meg, a rendszer pedig az idő lejártával automatikusan lezárja a tesztet és a megoldásokat kiértékeli.
A tanfolyam ideje alatt és az azt követő napokban összesen 3 próbálkozási lehetősége van minden tesztsorozatra.

A helyesnek vélt válasz melletti üres körbe kattintva választhat. Amennyiben végzett a kérdések megválaszolásával, úgy a „Próbálkozás végé”-re kattintva fejezheti be a teszt kitöltését.

Mielőtt leadná a tesztet a rendszer összegzi válaszait és figyelmezteti, ha megválaszolatlan kérdései maradtak. Amennyiben a „vissza a próbálkozáshoz” gombra kattint, módjában áll visszatérni a kérdések megválaszolásához.

Ha „az összes leadása és befejezése” gombot választja, a rendszer még egyszer figyelmezteti, hogy valóban le akarja-e adni a tesztet.

Ha igen, akkor a következő ablakban megjelenik, hogy sikerült-e teljesítenie a tesztet. Ha nem, akkor a rendszer kiírja, hogy még hány próbálkozási lehetősége van hátra.

A tesztírás során felmerülő problémákat munkaidőben a 06-20-670-1747-es telefonszámon, munkaidőn túl pedig a segitseg@e-learning.semmelweis.hu címre írt üzenettel jelezheti.

Sikeres vizsgázást kívánunk!

Üdvözlettel,

SE Fogorvostudományi Kar
Szak- és Továbbképzési Központ Fogorvostudományi Részlege

Módosítva: 2021. október 16.