Betűméret: A A A

Felvételizőknek

A Korányi Frigyes Szakkollégium a Semmelweis Egyetem tehetséggondozó hálózatának egyik fellegvára, amely részletesen kidolgozott képzési- és követelményrendszerével évtizedek óta hatékonyan segíti a tehetséges hallgatók kibontakozását egyetemünkön.

A szakkollégistáknak kezdetektől fogva magas szintű szakmai elvárásoknak kell megfelelniük. A kurzusokon való aktív részvételen túl hallgatóinknak teljesíteniük kell a kötelező és kötelezően választható tárgyak érdemjegyeinek átlagából számolt 4.0 tanulmányi átlagot, harmadévtől pedig ugyancsak előírás számukra a tudományos diákköri kutatómunkában való részvétel.

A szakkollégiumba elsősorban olyan általános orvos, fogorvos illetve gyógyszerész hallgatók jelentkezését várjuk, akik az átlagot meghaladó szinten szeretnék elsajátítani a hivatásuk gyakorlásához szükséges ismereteket, és kiemelkedően érdeklődnek a tudományos kutatások iránt.

A felvételi eljárásban elsőéves hallgatók és felsőbb évesek egyaránt részt vehetnek, a jelentkezés alapfeltétele az egy idegen nyelvből megszerzett középfokú „C” típusú állami nyelvvizsga. Az elsőéves jelentkezőknél előnyt élveznek azok a hallgatók, akik eredményesen szerepeltek a középiskolai tanulmányi versenyeken, illetve kiemelkedő kulturális vagy zenei alapműveltséggel rendelkeznek.

A szakkollégium új lakóinak felvételéről a Habilitációs Bizottság dönt az őszi szemeszterek első hétvégéjén tartott felvételi táborban, a teljes szakkollégiumi közösség véleményének a figyelembevételével. A jelentkezők közül kiválasztásra került hallgatók egy része, a szabad helyek függvényében azonnal beköltözhet az intézménybe, a többiek pedig várólistára kerülnek. A szakkollégium évközi programjaira a várólistára került jelöltek is meghívást kapnak, és teljes jogú szakkollégistává végül azok a hallgatók válhatnak, akik az első félév végén minden szakmai elvárásnak meg tudtak felelni.