A Korányi Frigyes Szakkollégium a VII. kerületben (Erzsébetváros) található, a Hársfa utca 59/b szám alatt, innen ered a „Hársfa” név. 

Szobák és felszereltség

Blokkok
Itt laknak a szakkollégisták. Egy blokkban 2 db 2 ágyas szoba található az ezeket összekötő kis konyhával, amiben 2 főzőlap, mikró es egy hűtő is fellelhető. Található még benne egy fürdőszoba és egy mellékhelyiség is.

Galéria

7kép

 

Közösségi terek, szabadidő

-1. szint

Kondi terem és focipálya
Ha eleged van a tanulásból és le akarod vezetni a felgyülemlett stresszt, a kondi épp neked való választás. Futógép, TRX, elliptikus tréner, súlyok és sok egyéb eszköz áll rendelkezésre a rendszeres sportoláshoz. A kis tornatermünk rendszeres helyszíne Hársfás sporteseményeknek, itt főleg a foci a domináló sportág.

Klub helyiség
A klub a komolyabb események színhelye, előadóterem. Gyakran ad helyet szakmai kurzusoknak, fogadásoknak, és persze itt kerül megrendezésre a kihagyhatatlan koktélbár programunk is.

Földszint

Mosókonyha

Egy nagy teljesítményű mosógép és egy szárítógép áll a szakkollégisták rendelkezésére a mosáshoz. 

Zongora szoba/könyvtár szoba

Egy pianino és számos orvosi könyv fogadja a kikapcsolódásra vágyókat. Sokszor szűrődik ki fuvola vagy hegedűszó a teremből, mivel sok Hársfás ide vonul vissza a hangszeres gyakorláshoz. Itt rendezzük meg a legtöbb megemlékezést és a karácsonyi közös énekléseket.

Kert

Ez a „dzsungel“, a kollégiumi kert. Fedett beülővel rendelkezik a nyugodt esti vacsorákhoz, és tavasszal rengeteg növény díszíti. Az alapítók által ültetett hársfa különleges közös értéke a szakkollégiumnak. Itt kerülnek megrendezésre a bográcsozások valamint a Polcz Alaine Hársfalatozások.

Első és második emeletek

Társalgók
A közösségi programok színtere. Ha beszélgetni támad kedved, itt mindig találsz megfelelő partnert.
A csocsó- és pingpongasztal kedvelt helyszíne házi bajnokságoknak, kvízesteken pedig gyakran használjuk a TV-ket.

Tanuló szobák
Itt tanul az, aki nyugodt környezetre vágyik. Ha sok Hársfás magol az első emeleten, akkor a második emeleten is található egy tanuló, így mindig van helye mindenkinek.

Első emelet

Stúdió szoba
A stúdió csúcskategóriás TV-vel van felszerelve a felejthetetlen filmezésekhez.

Relax szoba
Igazán kis szoba tele babzsákokkal a tökéletes kikapcsolódáshoz. Ideális hely teázáshoz, kávézáshoz vagy csak egy esti társasozáshoz.

Konzultációs szoba
Táblával felszerelve, megbeszélésekre és tanulmányi konzultációkra megfelelő hely. Egy mikroszkóp segítségével tanulmányozhatjuk a rendelkezésre álló szövettani metszeteket.

Konyha
A hétköznapokban is gyakran használt helyiség, viszont akkor éled fel igazán, ha vacsoracsatára készülnek a kollégisták. Bár minden blokk rendelkezik konyhával, a sütő ebben a helyiségben elérhető.

Második emelet

Skill labor
A jelenleg még fejlesztés alatt álló skill laborban elsajátíthatod az orvosi hivatáshoz szükséges alapkészségeket. Ultrahanggéppel, szimulációs babákkal és még sok mással felszerelve várja majd a gyakorlatias kollégistákat.

Galéria

8kép