Az elmúlt két év sikereire és a sok pozitív visszajelzésre tekintettel idén újraindítjuk ingyenes, egy éves coaching folyamatban való részvételi lehetőségünket a Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozata felajánlásának jóvoltából! A speciális felajánlásnak köszönhetően olyan lehetőséggel élhetsz, amely ritkaságnak számít egyetemisták között – a részvételi helyek ezúttal is korlátozottak. A jelentkezési határidő 2018. október 8. (hétfő) 22 óra!

Miről van szó pontosan? Négy rövid pontban elmondjuk.

» Mi az a coaching és mire jó?

A coaching egy viszonylag új fejlesztési módszer, amely egy vezető (a coach) és egy „vezetett” (a coachee) intenzív kapcsolatán alapul. Rendkívül hatékony a személyes képességek, készségek fejlesztésében és az egyéni teljesítmény növelésében; emellett karrier- és élethelyzeti problémák, kihívások megoldására is sikerrel alkalmazzák.

» Tehát olyanoknak való, akik rosszak valamiben?

Nem. Sőt. Rengeteg haladó szellemiségű felsővezető, menedzser, cégvezető vesz igénybe coachingot, illetve olyan emberek, akik érdemben, látványosan szeretnének fejlődni életük egy-egy területén. A coaching elve hasonló az elit sportolók felkészüléséhez: minden sikeres versenyző mögött ott áll egy profi edző.

» Ki tartja a coachingot?

Tavaly ősszel a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata kereste fel a Semmelweis Egyetemet, hogy jószolgálati programja keretében nyújtson coaching lehetőséget hallgatóknak. Ez egyben garancia a profi szakemberek részvételére a programban.

» Miért nagy dolog ez?

Mert most ingyenesen válik elérhetővé egyetemistáknak egy olyan módszer, amelynek díja a piacon százezer forintos nagyságrendben mozog, és amely képes egész karriert és életutat befolyásoló benyomásokat, tapasztalatokat adni.

Jelen lehetőség egy egyszeri felajánlás része, amely végzéshez közeli hallgatóknak szól. Ennek megfelelően a Semmelweis Egyetem minden karáról azon hallgatók jelentkezhetnek, akiket maximum 4 félév választ el a diplomaszerzéstől. A coaching csoportos, öt ülésből álló formában kerül megtartásra a most induló tanévben.

A program résztvevőinek száma korlátozott. Jelentkezz az alábbi linken 2018. október 8. (hétfő) 22 óráig!
A programindító nyitó rendezvény időpontja 2018. október 9. (kedd), amelyen a részvétel minden jelentkezőnek kötelező, mert itt kerülnek beosztásra az induló csoportok.

A programban résztvevő coachok névsorát és egyes kezdő csoportidőpontokat (első alkalmak időpontja) alább találod, a „Coachok” gombra kattintva!

A programról

Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már hatodjára indítja útjára jószolgálati programját, számos önkéntes coach részvételével.

Az International Coach Federation (ICF) a világ legnagyobb coach szervezete. 100 nemzetből több mint 20.000 tagja van, és 50 országban 100+ helyi szervezet tartozik hozzá. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását, programjai és követelmény-rendszere segítségével. Szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Az ICF célja továbbá a szakma előbbre jutásának, fejlődésének biztosítása magas szintű szakmai követelmények, független és egységes akkreditációs rendszer és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítése útján. Az ICF Magyarországi Tagozata Jószolgálati Csapatának küldetése, hogy Magyarországon belül, az ICF küldetését és kereteit szem előtt tartva, magas értékű, a hazai ICF coachok felajánlásán alapuló, jelentős piaci értéket képviselő coaching szolgáltatással támogasson nemes és társadalmilag hasznos célokért tevékenykedő szervezeteket, amelyek más módon nem juthatnának hozzá ehhez a fejlesztési formához. Önkéntes közösségünk összetartó ereje a hit a coaching erejében, valamint abban, hogy a coaching élményének mind szélesebb körben való megtapasztalása a hazai társadalom és gazdaság egésze számára értéket teremt, pozitív változás hoz, s egyben elősegíti a coaching kultúra hosszú távú fejlődésé is.

Mi az a coaching?

A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés, olyan gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is.

A coaching egyedi szolgáltatás, és elkülönül a terápiától, tanácsadástól, mentoringtól és a tréningtől egyaránt. Akik résztvevői lesznek egy coaching folyamatnak, megtapasztalhatják annak élményét, hogy:

  • másképp látják majd személyes kihívásaikat és lehetőségeiket,
  • megerősödik gondolkodásuk és döntéshozó képességük,
  • fejlődik személyes hatékonyságuk,
  • nő az önbizalmuk, és
  • közelebb kerülnek munkájuk és élet-szerepük beteljesítéséhez.

Jószolgálati tevékenységünkről bővebben, illetve a leggyakrabban előforduló kérdésekről az alábbi linken tájékozódhat:

www.coachfederation.hu/joszolgalat

Az ICF Jószolgálati Csapata és önkéntes coachai várják jelentkezését!