2019/2020 és 2020/2021 tanév

IV. évfolyam

Tisztelt Hallgatók!

Tekintettel az elmúlt időszak változásaira a IV. évfolyam oktatása a Traumatológiai Tanszéken is újraindul.

R/7/2020. (V.22.) számú REKTORI UTASÍTÁS az intézménylátogatás rendjének változásáról, és a gyakorlatok pótlásával összefüggő átmeneti intézkedésekről

A traumatológia tárgy tananyagai a Moodle-on keresztül továbbra is elérhetőek. A szemináriumok kép és hanganyaga már 2019 szeptemberében feltöltésre került. Ezeket kiegészítettük gyakorlati videókkal és az adott témákhoz kapcsolódó műtéti linkekkel.

A gyakorlatokon való részvétel a fenti utasítás alapján kötelező a még hátralévő blokkok számára:

A 2020/05/25 – 2020/06/12 és a 2020/06/08 – 2020/06/26 közötti blokk.

A 2020/05/25 – 2020/06/12 közötti blokk hallgatóinak oktatása (a blokk eredeti időtartamához képest 1 hetes csúszással) 2020/06/02-án kezdődik Péterfy Kórház-Rendelőint. és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben (VIII. em. konferencia terem). Kérjük, hogy maszkot viseljenek.

Kezdési idő: 08:00

A 2020/06/08 – 2020/06/26 közötti blokk oktatása (a blokk eredeti időtartamához képest 1 hetes csúszással)  2020/06/15-én kezdődik a Péterfy Kórház-Rendelőint. és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben (VIII. emelet, konferencia terem). Maszk viselése kötelező.

Kezdési idő: 08:00

Tájékoztató_Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet

A COVID-19 járvány idején a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti telephelyére való belépés csak a Gázláng utca felől lehetséges, ahol az érkezést követően át kell haladni egy ellenőrzőponton (hőmérőzés).

Az ellenőrzőpont elhagyása után rögtön a

VIII. emeleti Oktatási Részlegen kell jelentkezni az első napon, 08:00-kor.

 • Érvényes egészségügyi igazolást,
 • diákigazolványt,
 • valamint negatív COVID tesztet hozni kell az első napon.

Maszk viselése kötelező!

Orvosi köpenyt minden hallgató hozzon magával!

 

Azon IV. éves hallgatóknak, akiknek a traumatológia blokkja a vészhelyzet idején lett volna, szükséges a gyakorlatok pótlása:

A távoktatásban résztvevő blokkok gyakorlatuk kb. 25%-ának pótlása szükséges: traumatológiai ügyeletben 1 alkalommal 6 óra letöltése kötelező.

Az új dékáni direktíva alapján a gyakorlatok pótlása a vizsgaidőszakban, legkésőbb július 17-ig fog megvalósulni.

IV. éves magyar hallgatók pótlásának helye: Péterfy Kórház-Rendelőint. és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet

2020.06.15-tól kizárólag hétköznap munkanapokon. 2-2 fős délelőtti és délutáni kis csoportokban.

Az érkezés időpontjai: a délelőtti pótlás esetében : 07:30, míg a délutáni pótlás esetében:13:30.

Kérjük, hogy a Gázláng utcai mentő bejárón át érkezzenek. Keressék Bodzay Petrát a VIII. emelet Oktatási részlegen. A gyakorlatok pótlására az aktuális ügyeletvezető mellett lesz lehetőség. Erről Bodzay Petra fog tájékoztatást adni.

Kérjük, hogy hozzák magukkal a diákigazolványukat, egészségügyi kiskönyvüket, köpenyt, maszkot, váltócipőt és névtáblát.

Jelentkezés:A Moodle rendszerben a kurzus felületén meghirdetett kis csoportokban. Feltöltés alatt – kérjük, kövessék figyelemmel! (Feltöltés a 2020/06/08-i héten)

 

Vizsga

A vizsgákat a Neptun rendszerben hirdettük meg korlátozott létszámú, különböző vizsgaalkalmakkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a Moodle rendszer összeomlását. Kérünk minden hallgatót, hogy vegye ezt figyelembe és csak azok vizsgázzanak egy adott napon és időpontban, akik a Neptunban előzetesen regisztráltak. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy aki olyan időpontban vizsgázik, amelyikre nem regisztrált a Neptunban, annak a vizsgáját nem vesszük fegyelembe és újra meg kell írja azt.

A vizsga megírására maximum 3 alkalommal van lehetőségük a félév során. Ezt követően a tárgyat ismételni szükséges.

———————————————————

Normál tanév

IV. évfolyam – II. szemeszter:

Oktatás helye:

Cím:

Egészségügyi alkalmassági vizsgálati könyvüket az első oktatási napon vigyék magukkal.

 

V. évfolyam

 

V. évfolyam

Tisztelt Hallgatók!

Tananyag: Online felületen, Moodle.

Gyakorlatok pótlása:

A távoktatásban résztvevő blokkok gyakorlatuk kb. 25%-ának pótlása szükséges: traumatológiai ügyeletben 1 alkalommal 6 óra letöltése kötelező.

Az új dékáni direktíva alapján a gyakorlatok pótlása a vizsgaidőszakban, legkésőbb július 10-ig fog megvalósulni.

V. éves magyar hallgatók pótlásának helye:

 • MHEK – Merényi Kórház
 • Szent János Kórház

Jelentkezés:A Moodle rendszerben a kurzus felületén meghirdetett kis csoportokban. Feltöltés alatt – kérjük, kövessék figyelemmel! (Feltöltés a 2020/06/08-i héten)

 

Vizsga

A vizsgákat a Neptun rendszerben hirdetjük meg korlátozott létszámú, különböző vizsgaalkalmakkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a Moodle rendszer összeomlását. Kérünk minden hallgatót, hogy vegye ezt figyelembe és csak azok vizsgázzanak egy adott napon és időpontban, akik a Neptunban előzetesen regisztráltak. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy aki olyan időpontban vizsgázik, amelyikre nem regisztrált a Neptunban, annak a vizsgáját nem vesszük fegyelembe és újra meg kell írja azt.

A vizsga megírására maximum 3 alkalommal van lehetőségük a félév során. Ezt követően a tárgyat ismételni szükséges.

_____________________________________________

Normál tanév

Szakdolgozati témák

Az V. éves blokk oktatásra a 2019/2020-as tanévben az alábbi intézményekben kerül sor (párban oktató egységek):

Blokk egyik fele:

 • Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (a blokk kezdő intézménye)
  Tanulmányi felelős: Dr. Mihály Zoltán
 • Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet – Merényi Gusztáv Kórház Telephely
  Tanulmányi felelős: Dr. Ludas István

Blokk másik fele:

Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő:

 • Ortopéd-Traumatológiai Osztály
 • Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály
  Tanulmányi felelős: Dr. Detre Zoltán
 •  

Azt, hogy melyik az Önök gyakorlóintézménye, a Neptunban a tárgy megjegyzés rovatában találják meg.

VI. évfolyam

VI. évfolyam

Felhívás: A VI. éves hallgatói jelentkezések (Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet, Uzsoki Utcai Kórház, Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, Magyar Honvédség Egészségügyi Központ) a 2020-2021-es tanévre elsődlegesen a Neptun rendszeren keresztül (az ott meghirdetett helyekre és időpontokra) történnek, nem személyesen, vagy emailben adott intézményekben.

A Vidék, Külföld és VEÁAK név alatt hirdetett kurzusok esetében természetesen szükséges a választott intézménnyel való előzetes egyeztetésre is.  A vidéki egyetemek által akkreditált kórházak esetében (VEÁAK) a Dékáni Hivatal előzetes hozzájárulása szükséges. Az erről kapott igazolást a gyakorlat megkezdése előtt a Tanszéki email címre is el kell küldeni! 

A Szent János Kórház és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ esetében a Neptunban történő sikeres regisztrációt követően mielőbb fel kell venni a kapcsolatot az intézmények oktatási ügyintézőjével (Szent János Kórház: oktatas@janoskorhaz.hu; MHEK: mh.ek.hk.oktatas@hm.gov.hu). Tájékoztatókat alább a honlapunkon találnak (A gyakorlatok megkezdése előtt kérjük, hogy ismételten nézzenek ezekre rá, történt-e változás!)

Felhívjuk a Hallgatók figyelmét az intézmények által kért egészségügyi igazolásokra vonatkozó előírások betartására annak érdekében, hogy a gyakorlatukat az adott kórházakban elkezdhessék!

Figyelem! Ez úton szeretnénk jelezni Önöknek, hogy a Szent János Kórház értesíti Önöket arról, hogy a Yahoo és Hotmail levelező rendszerből érkező emailjeiket nem tudják fogadni, illetve nem tudnak arra válaszlevelet küldeni. Kérik, hogy a megkereséseiket más emailcímekről küldjék. 

 

A  Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben, Uzsoki Utcai Kórházban, Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben, Magyar Honvédség Egészségügyi Központban végzett gyakorlatok igazolásával kapcsolatban kérjük, hogy minden esetben tartsák be az ügyintéző által első napon elmondottakat, hogy a Neptunban történő igazolás időben és zökkenőmentesen megtörténhessen.

 

Az a hallgató, aki a Merényi Gusztáv Kórházban szeretne gyakorlatot teljesíteni, előzetesen a kórházzal egyeztessen, hogy tudják-e fogadni. Elsődlegesen a fogadó osztály főorvosával (erről a levelezést kérjük szépen továbbítani a tanszék email címére) Majd a teljes engedélyezési folyamatot követően a humanpolitika@dpckorhaz.hu email címre is jelentkezzen be.
Pozitív válasz esetén a DH-tól kell kérnie, hogy engedélyezzék a gyakorlatát a Merényi Kórházban – Vidéki egyetem által akkreditált intézmény bejelentő lap aláírva, pecsételve. Ezt el kell küldeni a Traumatológiai Tanszékre is aláírásra (emailben). Azt aláírást követően visszaküldjük azt a hallgatónak, hogy el tudja juttatni a DH-ba. A tárgyat a VEÁAK (vidéki egyetem által akkreditált kórház) megfelelő időpontjában kell felvenni a Neptunban a tárgyfelvétel hetében.

 

Formanyomtatványok:

 

Gyakorlatokra jelentkezés – Intézményenként

Uzsoki Utcai Kórház (Frissítése várható! A gyakorlat tényleges megkezdése előtt kérjük szépen újra megnézni!)

A gyakorlat megkezdésének napján 07:30-kor jelentkezzenek a reggeli referálón, ahol találkoznak a tutorukkal. Helye: Uzsoki Utcai Kórház, Ortopéd-Traumatológiai Osztály Konferenciaterem, földszint (Korong utca felőli oldalra néz). Kérjük, hogy pontosan érkezzenek, mert a késéssel zavarják a megkezdett munkát.

A délelőtt folyamán (szünetükben) keressék fel a Tanszéki irodát a szükséges adminisztráció elvégzéséhez. A tájékoztatóban kiírtakat feltétlenül hozzák magukkal. Kapcsolattartó: Seregi Klára (D ép. II. em. 223 sz.) Cím: 1145 Budapest, Uzsoki utca 29-41., Uzsoki utcai főbejárat)

A Traumatológiai Tanszékre, ezen belül is az Uzsoki Utcai Kórházba gyakorlatra érkező orvostanhallgatók részére az alábbi vizsgálat szükséges a szervezett gyakorlat lebonyolításához: Előzetes vagy időszakos, munkaköri alkalmassági vizsgálat eredmény (Egy éven belüli foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat. A Hallgatók a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot az általuk választott intézményekben végeztethetik el.) Az igazolást a gyakorlat első napján kell bemutatni, ennek hiányában a gyakorlat nem kezdhető meg!

A gyakorlatra fehér köpenyt minden hallgató hozzon magával.

 

Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet

A gyakorlat megkezdésének napján kérjük jelentkezzenek a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Oktatási irodájában Bodzay Petránál (VIII. em.) Cím: 1081 Budapest, Fiumei út 17.

A COVID-19 járvány idején a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti telephelyére való belépés csak a Gázláng utca felől lehetséges, ahol az érkezést követően át kell haladni egy ellenőrzőponton (hőmérőzés).

Az ellenőrzőpont elhagyása után rögtön a VIII. emeleti Oktatási Részlegen kell jelentkezni az első napon, 08:00-kor.

 • Érvényes egészségügyi igazolást (éves egészségügyi munkaalkalmassági igazolás, vagy a háziorvos által kiadott igazolás, melyen a következő szerepel: Egészségügyi intézményben gyakorlaton részt vehet!Az igazolásokat a gyakorlat első napján kell leadni, ennek hiányában a gyakorlat nem kezdhető meg!),
 • diákigazolványt,
 • valamint negatív COVID tesztet hozni kell az első napon.

Maszk viselése kötelező! Orvosi köpenyt minden hallgató hozzon magával!

 

Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő

Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály – 26. épület – Osztályvezető: Dr. Merényi Gábor osztályvezető főorvos

Ortopéd-Traumatológiai Osztály – 6. épület 1. emelet – Osztályvezető főorvos: Dr. Kiss Jenő PhD CSc, orvostudomány kandidátusa, egyetemi docens, osztályvezető főorvos

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő-ben teljesítendő gyakorlatának megkezdéséhez az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • az illetékes osztályvezető írásbeli fogadó nyilatkozata 
 • érvényes hallgató jogviszony igazolás, és érvényes diákigazolvány
 • egészségügyi kiskönyv, benne az érvényes orvosi alkalmassági vélemény/ elsőfokú munkaköri orvosi alkalmassági vélemény – HÁZI ORVOSI IGAZOLÁS NEM FOGADHATÓ EL!
 • fehér ruha, váltó cipő

Amennyiben nálunk szeretné elkészíttetni az orvosi alkalmasságiját 2 megoldás lehetséges:

 1.  A gyakorlat idejére kiállított igazolás – díjmentes
 2. 1 évre érvényes orvosi alkalmassági/üzemorvosi – 6.000 Ft. + hozni kell magával egészségügyi kiskönyvet (nyomtatvány boltban pár 100 forint, ha esetleg még nincs.)

Mindkét esetben az alábbi kötelező, lehető legfrissebb vizsgálati eredmények hiánytalan bemutatása szükséges:

 • Mellkas röntgen 
 • Teljes vér- és vizeletvizsgálat
 • Ellenanyagszűrés  (anti HBS, hepatitis szerológia)
 • Gyermekosztályon vagy szülészeti osztályon letöltendő gyakorlat esetében széklettenyészet.

Amennyiben ezeket az első napon be tudja mutatni, úgy tudunk segíteni az igazolás kiállításában.

Kérem, hogy gyakorlatának első napján, 8:30-kor legyen szíves megjelenni az Emberi Erőforrás Gazdálkodási Osztály-on (20-as épület, I. em.) és a fent felsorolt dokumentumokat  hiánytalanul bemutatni. Illetve részt kell majd vennie a kötelező munka- és tűzvédelmi oktatáson.

A személyes bejelentkezés a gyakorlat első napján minden esetben kötelező, akkor is, ha már töltött nálunk gyakorlatot, az orvosi alkalmassági és a hallgatói jogviszonyigazolás nyilvántartásunk szerint leadásra került osztályunkon és még érvényes, valamint a munka-és tűzvédelmi oktatáson részt vett és az még nem járt le (6 hónapra szól, utána ismételni szükséges).

Amennyiben gyakorlatát nem, vagy később tudja megkezdeni, kérem azt írásban jelezni szíveskedjék.

Ennek hiányában a jelentkezések nagy számára való tekintettel az üres helyek feltöltésre kerülnek, így nem tudjuk garantálni, hogy férőhelye biztosítva marad.

 

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44

A turnus első hétfőjén jelentkezzenek  reggel 8 órakor a 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44. c. alatt (bejárat a Papp Károly utca felől). Oktatási Alosztály, “B” épület, földszint 012. szoba.

A gyakorlat megkezdésének feltétele: fogl. eü. kiskönyv (érvényes alkalmassági), MRSA szűrés negatív lelete, jelenleg a PCR teszt negatív lelete is kell, fehér köpeny.

Nyáron 2020.07.20., 2020.08.03., reggel 8 órakor a Kék teremben “A” épület kell megjelenni a szükséges papírokkal

2020.08.10-én pedig a Barna teremben “P” épület.

 

Vidéki gyakorlóhelyek

Az SE ÁOK által kijelölt gyakorlóhelyeken – Tájékoztató: 2. sz. melléklet szerint:

 • Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Székesfehérvár Seregélyesi út 3.
 • Szent Borbála Kórház Tatabánya, Dózsa György út 77.

Szükséges a választott intézménnyel való előzetes egyeztetés.

 

Vidéki Egyetem Által Akkreditált Kórházak (VEÁAK)

Jelentkezés: a fogadó intézménnyel és a Dékáni Hivatallal történt előzetest egyeztetést követően: Ez utóbbiról szóló igazolást a Traumatológiai Tanszéki irodába el kell küldeni aláírásra (elektronikusan). Majd aláírást követően a Dékáni Hivatalba visszaküldeni.

 

Külföldi gyakorlat esetén

Előzetes engedélyezés szükséges a Dékáni Hivatallal és a Traumatológiai Tanszékkel. A szükséges formanyomtatványok kitöltés és elektronikus elküldése szükséges. A külföldi gyakorlatok esetében az Egyetem honlapjáról letölthető a kérelem, a tanszéki honlapról pedig a kapcsolódó dokumentumok („Külföldön teljesített gyakorlatok”).

Szükséges a választott intézménnyel való előzetes egyeztetés.

 

Külföldön teljesített gyakorlatok

Külföldi gyakorlat engedélyeztetése esetén kitöltendő dokumentumok:

Igazolások a külföldön teljesített gyakorlatról:

Német nyelvű igazolás és kézikönyv a letöltött gyakorlatról

Angol nyelvű igazolás és kézikönyv a letöltött gyakorlatról

Szakdolgozat

 

6 hetes elektív gyakorlat

6 hetes elektív gyakorlat teljesítésére a Traumatológiai Tanszék két intézményében (Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet, Uzsoki Utcai Kórház) van lehetőség a Neptunban meghirdetett létszámban. Más akkreditált intézményben töltött gyakorlat engedélyköteles. Kérelmüket a tanszéki email címre juttassák el. A Neptun regisztárciót pedig a Traumatológiai Tanszék végzi el – utólag, a korábban bejelentkezett hallgatóknak, az elküldött jelentkezési lapok/kérelmek alapján.

Jelentkezés:

Az Uzsoki Utcai Kórházba elsődlegesen a Neptun rendszeren keresztül történnek a jelentkezések. A tanszékkel ezt követően kell felvenniük a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjuk a beosztásukat (legkésőbb a 2. szemeszter elején).

Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetbe elsődlegesen az intézményben történnek a jelentkezések az oktatási irodában Bodzay Petránál. Majd a Neptunban (ezt a regisztrációt a Traumatológiai Tanszék végzi el – utólag, a korábban bejelentkezett hallgatóknak, az elküldött jelentkezési lapok alapján.

Bármilyen további kérdés esetén a tanszéki elérhetőségeken további információkat kaphatnak.