2019/2020 tanév

IV. évfolyam

Tisztelt Hallgatók!

Tekintettel az elmúlt időszak változásaira a IV. évfolyam oktatása a Traumatológiai Tanszéken is újraindul.

R/7/2020. (V.22.) számú REKTORI UTASÍTÁS az intézménylátogatás rendjének változásáról, és a gyakorlatok pótlásával összefüggő átmeneti intézkedésekről

A traumatológia tárgy tananyagai a Moodle-on keresztül továbbra is elérhetőek. A szemináriumok kép és hanganyaga már 2019 szeptemberében feltöltésre került. Ezeket kiegészítettük gyakorlati videókkal és az adott témákhoz kapcsolódó műtéti linkekkel.

A gyakorlatokon való részvétel a fenti utasítás alapján kötelező a még hátralévő blokkok számára:

A 2020/05/25 – 2020/06/12 és a 2020/06/08 – 2020/06/26 közötti blokk.

A 2020/05/25 – 2020/06/12 közötti blokk hallgatóinak oktatása (a blokk eredeti időtartamához képest 1 hetes csúszással) 2020/06/02-án kezdődik Péterfy Kórház-Rendelőint. és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben (VIII. em. konferencia terem). Kérjük, hogy maszkot viseljenek.

Kezdési idő: feltöltés alatt…

A 2020/06/08 – 2020/06/26 közötti blokk oktatása (a blokk eredeti időtartamához képest 1 hetes csúszással)  2020/06/15-én kezdődik a Péterfy Kórház-Rendelőint. és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben (VIII. emelet, konferencia terem). Maszk viselése kötelező.

Kezdési idő: feltöltés alatt…

 

Azon IV. éves hallgatóknak, akiknek a traumatológia blokkja a vészhelyzet idején lett volna, szükséges a gyakorlatok pótlása:

A távoktatásban résztvevő blokkok gyakorlatuk kb. 25%-ának pótlása szükséges: traumatológiai ügyeletben 1 alkalommal 6 óra letöltése kötelező.

Az új rektori direktíva alapján a gyakorlatok pótlása a vizsgaidőszakban, vagy a vizsgaidőszakot követő legfeljebb 30 napos időtartamban fog megvalósulni.

IV. éves magyar hallgatók pótlásának helye: Péterfy Kórház-Rendelőint. és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet

Jelentkezés: feltöltés alatt – kérjük, kövesse figyelemmel a feltöltéseinket!

Vizsga:

A vizsgákat a Neptun rendszerben hirdettük meg korlátozott létszámú, különböző vizsgaalkalmakkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a Moodle rendszer összeomlását. Kérünk minden hallgatót, hogy vegye ezt figyelembe és csak azok vizsgázzanak egy adott napon és időpontban, akik a Neptunban előzetesen regisztráltak. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy aki olyan időpontban vizsgázik, amelyikre nem regisztrált a Neptunban, annak a vizsgáját nem vesszük fegyelembe és újra meg kell írja azt.

A vizsga megírására maximum 3 alkalommal van lehetőségük a félév során. Ezt követően a tárgyat ismételni szükséges.

———————————————————

Normál tanév

IV. évfolyam – II. szemeszter:

Oktatás helye:

Cím:

Egészségügyi alkalmassági vizsgálati könyvüket az első oktatási napon vigyék magukkal.

 

V. évfolyam

 

V. évfolyam

Tisztelt Hallgatók!

Tananyag: Online felületen, Moodle.

Gyakorlatok pótlása:

A távoktatásban résztvevő blokkok gyakorlatuk kb. 25%-ának pótlása szükséges: traumatológiai ügyeletben 1 alkalommal 6 óra letöltése kötelező.

Az új rektori direktíva alapján a gyakorlatok pótlása a vizsgaidőszakban, vagy a vizsgaidőszakot követő legfeljebb 30 napos időtartamban fog megvalósulni.

V. éves magyar hallgatók pótlásának helye (Változhat!):

MHEK – Merényi Kórház (Hétfő-szerda MHEK, csütörtök-péntek: Merényi Kórház)

Szent János Kórház (hétfőtől péntekig)

Jelentkezés: feltöltés alatt – kérjük, kövesse figyelemmel a feltöltéseinket!

Vizsga:

A vizsgákat a Neptun rendszerben hirdetjük meg korlátozott létszámú, különböző vizsgaalkalmakkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a Moodle rendszer összeomlását. Kérünk minden hallgatót, hogy vegye ezt figyelembe és csak azok vizsgázzanak egy adott napon és időpontban, akik a Neptunban előzetesen regisztráltak. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy aki olyan időpontban vizsgázik, amelyikre nem regisztrált a Neptunban, annak a vizsgáját nem vesszük fegyelembe és újra meg kell írja azt.

A vizsga megírására maximum 3 alkalommal van lehetőségük a félév során. Ezt követően a tárgyat ismételni szükséges.

_____________________________________________

Normál tanév

Szakdolgozati témák

Az V. éves blokk oktatásra a 2019/2020-as tanévben az alábbi intézményekben kerül sor (párban oktató egységek):

Blokk egyik fele:

 • Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (a blokk kezdő intézménye)
  Tanulmányi felelős: Dr. Mihály Zoltán
 • Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet – Merényi Gusztáv Kórház Telephely
  Tanulmányi felelős: Dr. Ludas István

Blokk másik fele:

Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő:

 • Ortopéd-Traumatológiai Osztály
 • Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály
  Tanulmányi felelős: Dr. Detre Zoltán
 •  

Azt, hogy melyik az Önök gyakorlóintézménye, a Neptunban a tárgy megjegyzés rovatában találják meg.

VI. évfolyam

VI. évfolyam

Tisztelt Hallgatók!

VI. éves oktatás

Az önkéntes munka beszámításának rendje:

 1. Az önkéntes munka elfogadott, ha a hallgató az önkéntes munkát:
  • a tanszéki oktatási intézményekben (trauma, vagy SBO osztályokon) végezte: Uzsoki Utcai Kórház, Traumatológiai Intézet (Fiumei út)
  • a tanszéki társintézményekben (trauma, vagy SBO osztályokon) végezte: MHEK, Szent János Kórház, Szent Borbála Kórház Tatabánya, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Székesfehérvár
  • akkreditált traumatológiai osztályon
  • SBO-n
  • Sebészeti Osztályon
 1. Az önkéntes munka részben elfogadható (részükre 1 hetes pótló intenzív gyakorlat szükséges), ha a hallgató az önkéntes munkát:
  • más szakterületen végezte (ebben az eset pótlás szükséges)

Kérjük vegye figyelembe, hogy ugyan azt az önkéntes munkát  nem tudják különböző gyakorlatként elszámoltatni (pl. a régi kurrikulumban hallgatók az ugyan abban az időben tültött 2 hetet nem tudják traumatológia és sebészet gyakorlatként is elfogadtatni).

Azon hallgatók részére, akik a gyakorlatot önkéntes munkában teljesíteni nem tudták, az intézményi korlátozások feloldását követően egyéni, tanszékkel történő egyeztetést követően biztosítunk pótlási lehetőséget (kurrikulumuknak megfelelően). Ennek idejét igyekszünk a jelenlegi dékáni döntés alapján 2020/07/01 – 2020/10/06 közé tenni. Korábbi feloldás elestén előrébb hozni, további korlátozás esetén pedig a majdani dékáni utasításnak megfelelően módosítani.

Kérjük, kövesse figyelemmel a feltöltéseinket!

Vizsgáztatást a sebészeti egység(ek) szervezi, jelenleg a Zoom rendszeren keresztül.

_______________________________________________________________

Normál tanév

Felhívás: A VI. éves hallgatói jelentkezések a 2019-2020-as tanévre elsődlegesen a Neptun rendszeren keresztül (az ott meghirdetett helyekre és időpontokra) történnek, nem személyesen, vagy emailben adott intézményekben.

A Vidék, Külföld és VEÁAK név alatt hirdetett kurzusok esetében természetesen szükséges a választott intézménnyel való egyeztetés is.  A vidéki egyetemek által akkreditált kórházak esetében (VEÁAK) a Dékáni Hivatal előzetes hozzájárulása szükséges. Az erről kapott igazolást a gyakorlat megkezdése előtt a Tanszéki email címre is el kell küldeni! 

A Szent János Kórház és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ esetében a Neptunban történő sikeres regisztrációt követően mielőbb fel kell venni a kapcsolatot az intézmények oktatási ügyintézőjével. Tájékoztatókat és elérhetőségeket a Dékáni Hivatal által kiküldött szigorló évre vonatkozó tájékoztatóban és alább a honlapunkon is találnak.

Felhívjuk a Hallgatók figyelmét az intézmények által kért egészségügyi igazolásokra vonatkozó előírások betartására annak érdekében, hogy a gyakorlatukat az adott kórházakban elkezdhessék!

Figyelem! Ez úton szeretnénk jelezni Önöknek, hogy a Szent János Kórház értesíti Önöket arról, hogy a Yahoo és Hotmail levelező rendszerből érkező emailjeiket nem tudják fogadni, illetve nem tudnak arra válaszlevelet küldeni. Kérik, hogy a megkereséseiket más emailcímekről küldjék. 

Külföldi gyakorlat esetén kitöltendő dokumentumok

Német nyelvű igazolás és kézikönyv

Angol nyelvű igazolás és kézikönyv

Szakdolgozat