Klinikánk aktívan részt vesz a posztgraduális képzésben. Akkreditált szakképző hely oxyológia-sürgősségi orvostan és egyéb szakmák vonatkozásában, valamint szakmai továbbképző tanfolyamokat is szervez.

A Semmelweis Egyetem rezidensei a 3 hónapos sürgősségi osztályos gyakorlatot a Klinika sürgősségi osztályán töltik.  Az oxyológia-sürgősségi orvostan szakvizsgához kötelező posztgraduális tanfolyamokra az OFTEX rendszeren keresztül lehet jelentkezni. 

Szakképzésbe lépés – Oxyológia és sürgősségi orvostan

A szak és továbbképzéssel kapcsolatos információkat és ügyintézést a Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Központja intézi. Tovább a Központ honlapjára

Az álláshelyekre az érdeklődők (hatodéves hallgatók is) motivációs levél, illetve önéletrajz benyújtásával jelentkezhetnek az szakestovabbkepzes@semmelweis-univ.hu és az sbo@semmelweis.hu címen, amely pályázati anyag a RENY rendszerbe is kerüljön feltöltésre. 

Magyar Rezidens Szövetség tájékoztatója a szakképzésbe lépésről, végzős hallgatók részére

3 hónapos sürgősségi osztályos gyakorlat

Kedves Rezidens!

A Sürgősségi Orvostani Klinika, Sürgősségi Orvostan- Oxiológia Tanszéki Csoport részéről örömmel üdvözlünk gyakornokaink között, reméljük, hogy hasznosnak és élvezetesnek fogod találni a velünk töltött időt és a közös munkát.

A zökkenőmentes együttműködéshez szeretnénk néhány tudnivalót megosztani Veled, mint a a II. és III. progresszivitási szintű sürgősségi osztályos gyakorlatra jelentkező rezidenssel.

A jelentkezést a képzési terv szerinti gyakorlati idő kezdetét megelőzően 5-6 hónappal várjuk e-mailben az rezi.sok@semmelweis.hu e-mail címre. Aktuálisan legkorábban 2024. áprilisától tudunk fogadni gyakorlatra új rezidenseket. Az adminisztratív ügyintézést Rácz Viktória végzi.

A gyakorlat során minden rezidens aktívan részt vesz a betegellátásban, műszakvezető szakorvos felügyeletével. A munkarend igazodik a sürgősségi osztály működéséhez, így 12 órás műszakokban zajlik, előre meghatározott beosztás szerint.

A gyakorlat előtt e-mailben felvesszük a kapcsolatot minden rezidenssel a további tudnivalók pontosítása, valamint a beosztás kialakítása érdekében.

—- LINK A BELSŐ FELÜLETHEZ, KISOKOSOKHOZ (jelszóval védett) —-

—- SBO KISOKOS REZIDENSEKNEK —-

További kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre:

Oktatási Titkárság: SE Központi Betegellátó Épület, III. emelet, hétfőn és csütörtökön 9-11 és 13-15 között, valamint szerdán 13-15 és pénteken 9-12 óra között).

Rácz Viktória – posztgraduális oktatásszervező
+36 30 016 4143
rezi.sok@semmelweis.hu
racz.viktoria@semmelweis.hu

Dr. Imecz Judit – szakorvos, posztgraduális képzés felelős
+36 30 016 4142
imecz.judit@semmelweis.hu