Bejelentkezés

A Sürgősségi Orvostani Klinika hirtelen kezdetű, életet veszélyeztető vagy tartós egészségkárosodás veszélyével járó kórállapotok elsődleges ellátását nyújtja a betegeknek. Amennyiben hirtelen fellépő tünetet, fájdalmat, állapotromlást észlel, készséggel fogadjuk Önt Klinikánkon! FONTOS: Traumatológiai esetek (baleseti sérülések) ellátására osztályunkon nincs lehetőség.

Megközelíthetőség: ide kattintva érhető el →

Bejelentkezéséhez szükséges:

  • személyazonosító igazolvány
  • lakcím kártya
  • TAJ kártya (vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya)

Ha az Ön egészségbiztosítási státusza nem rendezett, úgy felvételekor költségvállalási nyilatkozatot is ki kell töltenie.

A sürgősségi osztályon a panaszoknak és tüneteknek megfelelően célzott betegvizsgálat történik, amely eredményeként további vizsgálatokat javasolhatunk. A kiegészítő vizsgálatok (pl. labor, képalkotó), illetve konzíliumok eredményeinek megérkezéséig több óra is eltelhet. Kérjük Önt, hogy ennek megfelelően készüljön!

Kérjük, hogy a sürgősségi osztályra minél kevesebb csomaggal és értékkel érkezzen!

LÁTOGATÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ:
A Sürgősségi Orvostani Klinika területén látogatási tilalom van érvényben.

 

A betegellátás folyamata

Klinikánkon minden hozzánk érkező beteget (mentővel vagy ambulanter), az akut ellátási szükségének megfelelően, ellátunk. 

A sürgősségi osztályon a betegellátás nem érkezési sorrend szerint, hanem az érvényes jogszabályokat követve, objektív tényezőket figyelembe véve, a beteg aktuális állapota és akut ellátási szüksége szerinti rangsorolás alapján történik (erről egy videó kicsit lejjebb görgetve tekinthető meg).

A kritikus állapotú vagy sürgető ellátási igényű betegek ellátása prioritást élvez. A rangsorolást (triázsolást) osztályunkon a Magyar Sürgősségi Triázs Rendszer (MSTR) alapján triázs ápolók végzik, az adminisztratív felvételt követő néhány percen belül. Az MSTR alapján az  ellátás (orvosi vizsgálat, diagnosztika) megkezdésére vonatkozó időablakok:

MSTR I: életveszély (0 perc)
MSTR II: kritikus (<15 perc)
MSTR III: sürgős (<30 perc)
MSTR IV: nem sürgős (<1 óra)
MSTR V: halasztható (<2 óra)

Amennyiben egy adott időben az osztályra való betegbeáramlás olyan nagy mértékű, hogy az előírt időablakon belül az ellátást nem tudjuk megkezdni, úgy a triázs ápoló ún. re-triázst végez, amely során megállapítja, hogy a további várakozás az Ön esetében biztonságos-e, illetve hogy mely betegeket szükséges előrébb sorolni. 

Minden esetben törekszünk arra, hogy a szükséges legkevesebb időt kelljen a sürgősségi osztályon töltenie.

Betegellátási rend

A betegút tervezés szempontjából fontos, hogy amennyiben a betegnek hospitalizációs igénye van, úgy a betegelhelyezés osztályunkról is a budapesti területi ellátási rend szerint történik, a beteg lakcíme vagy életvitelszerű tartózkodási helye alapján. Amennyiben háziorvosi vagy szakrendelői szinten a betegút egyértelműnek tekinthető, úgy javasolt a területi ellátási kötelezettség (TEK) alapján szakmaspecifikus ellátói helyre való beutalás, amellyel a betegnek jelentős idő spórolható.