drvargacsaba
Dr. Varga Csaba, igazgató

A Sürgősségi Orvostani Klinika Budapest és a régió központi szerepet ellátó sürgősségi  betegellátó centruma, több mint 100 dolgozójával a graduális és posztgraduális, valamint a szakképzés fontos helyszíne, tudományos műhely. Célunk a betegellátás, az oktatás, és a tudományos munka minél magasabb szintű művelése és a minőség folyamatos növelése. 

A Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztálya 2016-ban kezdte meg működését, a Külső Klinikai Tömbben a Korányi-projekt részeként újonnan épült Központi Betegellátó Épületben, folyamatos ellátást biztosító akut betegellátási egységként. Az Egyetem és a főváros sürgősségi centrumaként feladata a sürgősségi ellátást kereső járóbetegek és a mentővel érkező betegek beléptetése, osztályozása (triázs), állapotstabilizálása, gyakran definitív ellátása. Ez a szolgáltatás több szakterület együttműködésével, esetenkénti bevonásával történik. 

A Sürgősségi Betegellátó Osztály létrehozása Dr. Kanizsai Péternek köszönhető, aki 2016 és 2018 között vezette az osztályt. Őt Dr. Berényi Tamás követte, akinek 2019-2021 közötti vezetése alatt az osztály tovább növekedett, mind dolgozói létszámában, mind betegellátási volumenben.

2021-ben létrejött a Sürgősségi Orvostani Klinika, amely betegellátási, oktatási és kutatási centrumként szolgál. A Klinikába integrálódott a Sürgősségi Orvostan – Oxiológia Tanszéki Csoport, amelynek fő feladata az ÁOK hallgatók graduális oktatása. A Klinika igazgatója 2021-től Dr. Varga Csaba.