A hagyományokhoz híven idén nyáron is megrendezésre került a nagy népszerűségnek örvendő posztgraduális mesterkurzus a Parodontológiai Klinika és a Magyar Parodontológiai Társaság szervezésében. Június utolsó hetében 15 fogorvos érkezett Kínából, hogy megismerkedjenek a legújabb parodontológiában és implantológiában alkalmazott eljárásokkal.

A kurzuson a résztvevők minden nap egy adott téma köré felépített előadásokat hallgathattak meg, majd ezen eljárásokat élő műtéteken szemléltették a Parodontológiai Klinika orvosai. Egy kellemes ebéddel egybekötött pihenő után pedig a megszerzett ismereteket sertés fejeken végzett hands-on kurzuson mélyíthették el a kollégák.

A képzésnek a Semmelweis Egyetem FOK Oktatási Centruma adott otthont, a kurzus szakmai előadói között pedig olyan nevek szerepeltek, mint Prof. Dr. Windisch Péter, Prof. Dr. Gera István, Dr. Molnár Bálint, Dr. Horváth Attila, Dr. Nagy Pál, Dr. Michailovits Georgina, Dr. Dobos Andrea, Dr. Papp Zsuzsanna, valamint Dr. Sólyom Eleonóra. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Klinika összes munkatársának, akik hozzájárultak az oktatási hét sikeréhez.

A visszajelzések alapján a résztvevők maradandó élményeket és tudást szereztek és a nagy sikerre való tekintettel egy hosszú távú együttműködés létesítésére is sor került.

Dr. Orosz Petra