Beszámoló – Europerio10, Parodontológiai Klinika 2022

 

A parodontológiai klinika 14 munkatársa 2022.06.15 és 2022.06.18 között megrendezett Europerio konferencián és továbbképzésen vett részt. A rendezvényre a világ minden tájáról érkeztek a résztvevők és az előadók is.

A konferencián klinikánk munkatársai megismerkedhettek újfajta anyagokkal (Novamag membrán és rögzítő szeg, Botiss Biomaterials) valamint technikák használatával, mint például a dinamikus 3D navigációs implantációs rendszer (X-guide, Nobel Biocare). Későbbiekben ezen anyagokkal tervezett klinikai kutatásunkban hasznosítani tudjuk az így megszerzett ismereteket.

               

Több kollégánk posztert prezentált valamint előadást tartott, ezzel nem csak klinikánk szakmai felkészültségét bizonyítva, hanem fiatalabb kollégáink lehetőséget kaptak a nemzetközi konferenciákon való szereplést gyakorolni valamint szaknyelvi tudásuk fejlesztésére. A konferenciát követő hetekben tartott kurzusainkon így már a legújabb kutatási eredményeket és igazán naprakész tudást tudtunk biztosítani a résztvevőknek. Az online visszanézhető előadások pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy a konferencián elhangzottakat elmélyítsük és adaptáljuk a mindennapos klinikai munkánkba és oktatásba is.

Dr. Sólyom Eleonóra, klinikai szakorvos