Klinikánk munkatársai – szakorvos, rezidens, asszisztens és adminisztrátor- is részt vettek az átfogó, reprezentatív szűrővizsgálatban. Áldozatos munkájukat ez úton köszönjük.

Reprezentatív minta alapján, több tízezer fő bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett május 1-től Magyarországon a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A vizsgálatsorozat célja az volt, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Május 14-én mintegy 1200 fő részvételére volt még szüksége a hazai orvosképző egyetemeknek ahhoz, hogy országosan és regionálisan is reprezentatív legyen a koronavírus tesztelés eredménye, ezért a szűrés határidejét május 16. szombatig meghosszabbították. (Ide kattintva olvashatja az erről szóló cikket.)

A meghosszabbított határidőig mintegy 10 600 fő vett részt két hét alatt a négy hazai orvosképző egyetem és a KSH közreműködésével indított országos koronavírus-szűrővizsgálaton, melynek eredménye így reprezentatív lett. A legmagasabb, 75 százalék feletti részvétel Veszprém, Nógrád és Pest megyében volt, míg a legjobban teljesítő megyeközpontban, Salgótarjánban a meghívottak 77 százaléka jelent meg. (Ide kattintva olvashatja az erről szóló cikket.)

A képeket Dr. Michailovits Georgina, szűrőprogramban önkéntesként részt vett szakorvosunknak köszönjük.