Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. szeptember 25.
539080 Összes oltás

Cím: 1083 Budapest Tömő utca 35-37.
Telefon: 06-20/825-9722
Ügyintéző: Albert László Zoltán
Elérhetősége: albert.laszlo_zoltan@semmelweis-univ.hu
Balassa János Kollégium – Kollégiumi Albizottság elérhetősége: balassa.kab@gmail.com

A Kollégium a 366 férőhelyével az Egyetem legnagyobb kollégiuma. 1981-ben adták át, azóta is büszkén viseli az utcáról kapott Tömő becenevet.

A kilenc emeletes épület az M3 metró Klinikák megállójától 8 perc sétára található. Az Egyetem több fő épülete (EOK, NET) 15 perc alatt elérhető.

Felszereltség

Főként 3 fős szobák vannak, de minden szinten található egy 2 fős szoba is. A szobák mindegyike hűtővel, mosdóval és tükörrel felszerelt. Minden emeleten van konyha (mikrohullámú sütővel, rezsóval, mosogatóval, vízforralóval), zuhanyzó, WC, az alagsori mosókonyhában pedig 7 mosógép és 1 szárítógép található.

A 9. emelet kivételével minden szinten található tanuló valamint a földszinten található könyvtár is alkalmas a tanulásra.

Az első emeleten kettő, zongorával felszerelt közösségi helyiség, TV szoba, csocsó- és biliárdasztal biztosítja a kellemes kikapcsolódást. Itt található a számítógép terem is, ahol 7 számítógép található, melyekről elérhető az egyetemi hálózat, melyen megannyi szakmai folyóirat megtalálható. A büfé is ezen a szinten van, kínálatában megtalálhatók péksütemények, melegszendvicsek, meleg ételek, édességek, üdítők, kisebb pipere holmik.

Szabadidő, programok

A földszinten található konditeremben 0-24 óráig lehetőség van aktív kikapcsolódásra, illetve a 10 perc sétára található Orczy Kertben futópálya várja az érdeklődőt.

A kollégium két közösségi helységében év közben több programot is szerveznek a kollégisták, ilyen például a heti szinten rendezett Teaház.

Boltok

Pár lépésre a kollégiumtól található egy kis bolt (Dali Csemege) és egy COOP,a  párhuzamos utcában pedig egy SPAR. Kicsit messzebb, az éppen megújuló Corvin negyedben található a Corvin Plaza.

Fejlesztési tervek

Elmúlt években megkezdődött az ágyak, a lakószobák és közös helységek székeinek lecserélése, illetve egy elnyert KEHOP pályázat keretén belül előreláthatólag 2019/2020-ban megtörténik a külső nyílászzárók cseréje. Ezen felül a kollégiumi wifi hálózat kiépítése, illetve a padlózat cseréje szerepel a közelgő tervek között.