Cím: 1083 Budapest, Tömő utca 35-37.
Telefon:  06-20/666-3981 (H-P: 07:00-17:00)
Ügyintéző: Szakál Döniz
Elérhetőségek: szakal.doniz@semmelweis.hu 

Balassa János Kollégium – Kollégiumi Albizottság elérhetősége: balassa.kab@gmail.com

A Kollégium a 366 férőhelyével az Egyetem legnagyobb kollégiuma. 1981-ben adták át, azóta is büszkén viseli az utcáról kapott Tömő becenevet.

A kilenc emeletes épület az M3 metró Klinikák megállójától 8 perc sétára található. Az Egyetem több fő épülete (EOK, NET) 15 perc alatt elérhető.

Felszereltség

A kollégiumban leginkább 3 fős szobák vannak, de minden szinten található egy 2 fős szoba is. A szobák mindegyike hűtővel, mosdóval és tükörrel felszerelt. Minden emeleten van konyha (mikrohullámú sütővel, rezsóval, mosogatóval, vízforralóval), zuhanyzó, WC. Az alagsori mosókonyhában pedig 6 mosógép és 2 szárítógép található.

A fölszinten megtalálható egy minden igényt kielégítő konditerem is.

A 9. emelet kivételével minden szinten található tanuló valamint az 1. emeleten + 1 nagy tanuló, ahogy a Hallgatók hívják „Hangos tanuló” is.

Az 1. emeleten több közösségi helyiség is megtalálható. TV szoba – babzsákokkal és TV-vel. Csocsó- és biliárdasztal biztosítja a kellemes kikapcsolódást az előtérben. A nagyteremben több kanapé és asztal, a kisteremben pedig kanapé, darts, zongora és babzsákok várják a kikapcsolódni vágyó Hallgatókat.

Szabadidő, programok

A földszinten található konditeremben 0-24 óráig lehetőség van aktív kikapcsolódásra, illetve a 10 perc sétára található Orczy Kertben futópálya várja az érdeklődőt. Az épület mellett Mol Bubi gyűjtőállomás is van.

A kollégium közösségi helyiségében év közben több programot is szerveznek a kollégisták (társasestek, közös filmvetítés, gólyaavató, tematikus bulik, ezek közül a leghíresebb a Tömő Napok).

Boltok

Pár lépésre a kollégiumtól található egy kis bolt (Dali Csemege), valamint egy kínai vegyes kereskedés. Pár perc sétával pedig elérjük a Corvin sétányt, ahol Lidl, Rossmann és maga a Corvin Pláza található. A sétányon számos étterem és kávézó kapott helyet.

Fejlesztési tervek

Elmúlt években megkezdődött az ágyak, a lakószobák és közös helyiségek székeinek lecserélése, illetve egy elnyert KEHOP pályázat keretén belül megvalósult a külső nyílászzárók cseréje és az épület szigetelése.  Lakószobáink, vizesblokkjaink teljes körű felújítása fokozatosan zajlik. Terveink között szerepel a kollégium összes tanulószobáinak felújítása.  Nagy figyelmet szentelünk a közösségi terek fejlesztésére.