Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény végrehajtásáról szóló 528/2020. (XI.28.) Korm. rendelet 23. § (3) bekezdése értelmében az országos kórház-főigazgató ellátási érdekből engedélyezheti az Eszjtv. hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltató számára személyes közreműködő igénybevételét.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) az engedélyezés lebonyolítása érdekében elektronikus ügyintézési felületet hozott létre, a személyes közreműködő igénybevételére vonatkozó engedélykérelmet az egészségügyi szolgáltatók ezen a felületen jelezhetik az OKFŐ részére.

Az engedélyezési eljárást a Klinikai Központ elnöke kezdeményezi az OKFŐ felé a szervezeti egységek által jelzett igények alapján. Az igényeket a mellékelt táblázat kitöltésével és az eszj.human@semmelweis-univ.hu email címre való megküldésével lehet jelezni. A táblázathoz – az OKFŐ által meghatározottak szerint – személyes közreműködőnként csatolni kell az alábbi dokumentumokat:

– a személyes közreműködői szerződés tervezetét,
– a személyes közreműködő főfoglalkozás szerinti (az Eszjtv. hatálya alá tartozó) intézményének nyilatkozatát arról, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott orvos/szakdolgozó Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában személyes közreműködői jogviszonyban történő foglalkoztatása a főfoglalkozás szerinti intézmény egészségügyi ellátását nem veszélyezteti,
– a főfoglalkozás szerinti megyei irányító intézmény vezetőjének nyilatkozatát arról, hogy az Eszjtv. jogviszony szerint foglalkoztatott orvos/szakdolgozó személyes közreműködői jogviszonyban történő foglalkoztatása a megyei/fővárosi ellátási érdeket nem veszélyezteti.

A táblázat kitöltésével és a csatolandó mellékletekkel kapcsolatban az alábbi körlevélben olvashatóak további információk. 

Mellékletek