A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alapján az egy évnél hosszabb időre szóló egyetemi és főiskolai docensi, kutatóprofesszori, tudományos tanácsadói és tudományos főmunkatársi munkaköröket nyilvános pályázati eljárás alapján kell betölteni. A pályázatot a rektor írja ki a foglalkoztatási követelményrendszerben meghatározottak figyelembevételével.

A Semmelweis Egyetem foglalkoztatási követelményrendszere értelmében a pályázat kiírását az oktatási szervezeti egység alkalmazotti fórumának – illetve a veszélyhelyzetben azt helyettesítő, a munkáltatói jogkör gyakorlója által kijelölt 3 tagból álló ad hoc bizottságnak – a támogatásával a szervezeti egység vezetője kezdeményezi a kar dékánjánál az ellátandó feladatok, a szükséges pénzügyi fedezet és a munkakör betöltéséhez szükséges speciális feltételek megadásával.

A javaslatok beküldési határideje: 2021. január 20.

Az egyetemi és főiskolai docensi, kutatóprofesszori, tudományos tanácsadói és tudományos főmunkatársi munkakörök sikeres pályázati eljárást követően 2021. július 1-jétől tölthetők be.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyetemi tanári és a főiskolai tanári munkakörök esetében pályázati eljárás – a minisztériumi ütemterv szerint – évente egy alkalommal kerül lefolytatásra. E munkakörökre legutóbb 2020 őszén indult pályázati eljárás, melynek eredményeként a kinevezésekre előreláthatóan 2021 szeptemberében kerül sor. A soron következő egyetemi és főiskolai tanári pályázati eljárás 2021 szeptemberében fog elindulni, a kinevezésekre pedig 2022. szeptember 1-jén kerül majd sor.  

Bővebb tájékoztatás az alábbi tájékoztatóban olvasható.

SE Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság