Tisztelt Munkatársak!

Az új koronavírus miatti járványügyi helyzetre tekintettel 2020. március 16-án kiadott 38527/KEEGF/2020. iktatószámú rektori-kancellári tájékoztató 2. pontja értelmében otthoni munkavégzésre (home office) van lehetőség, ha a munkakör jellege és a biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételek megléte az otthonról történő munkavégzést lehetővé teszik. Az otthoni munkavégzés idejére a közalkalmazott kinevezés szerinti illetményére jogosult. Az ideiglenes jellegű otthoni munkavégzésre a munkáltatói jogkör gyakorlója által meghatározott időtartamban, de legfeljebb a veszélyhelyzet idejére van lehetőség.  Otthoni munkavégzés a hivatkozott tájékoztató mellékletében található megállapodás alapján történhet. A tájékoztató értelmében a kitöltött és aláírt megállapodást az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság részére meg kell küldeni. 

Az otthoni munkavégzés tényét a PTMW felületén a home office-ban lévő dolgozó szervezeti egysége időrögzítőjének minden esetben rögzítenie kell, melynek jogcímkódja: OTTH – Otthoni munkavégzés. A március és április hónapra vonatkozó otthoni munkavégzés rögzítésének határideje: 2020. május 11.

Amennyiben az otthoni munkavégzésre irányuló megállapodás még nem került beküldésre, akkor azt haladéktalanul az idoadat.human@semmelweis-univ.hu e-mail címre szkennelt formában juttassák el részünkre. 

***

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hivatkozott rektori-kancellári tájékoztató 5. pontjában írt különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt indokolt távollétet és az erre az időre megállapított juttatás összegét szintén rögzíteni kell az SAP rendszerben. Az érintett dolgozót foglalkoztató szervezeti egység időrögzítője ezen távollét idejére nem igazolt távollétet rögzítsen. A távollét megfelelő jogcímkódra rögzítését, valamint a juttatás (legfeljebb havi 96.600 Ft) rögzítését az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság bérügyintéző munkatársai végzik az idoadat.human@semmelweis-univ.hu e-mail címre szkennelt formában megküldött, az Mt. 146. § (2) bekezdése alapján kötött megállapodás alapján. A megállapodásokat haladéktalanul, legkésőbb 2020. április 28-án 10.00 óráig küldjék meg részünkre. 

Együttműködésüket köszönjük. 

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság