A Szenátus november 26-i ülésén elfogadta az egyetemi kitüntetések, díjak adományozásáról, valamint az állami kitüntetések felterjesztési eljárásáról szóló új szabályzatot. A szabályzat értelmében egyetemünk dolgozói 2016. évben is részesíthetők az alábbi egyetemi szintű kitüntetésekben:

– Pro Universitate Díj,
– Pro Universitate Díj ezüst fokozat,
– Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója,
– Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozója,
– Rektori Dicséret,
– Kancellári Dicséret,
– Dékáni Dicséret,
– az Egyetem címerével díszített arany pecsétgyűrű.

A kitüntetések a tartósan végzett jó munka, valamint kiemelkedő teljesítmény elismerésére szolgálnak. Az egyes kitüntetésekre vonatkozó információk és eljárásrend elérhetők az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság honlapján. https://semmelweis.hu/human/category/humanhirek/

A kitüntetésre szóló felterjesztést a honlapról letölthető űrlapokon keresztül lehet megtenni. A szervezeti egység vezetőjének – amennyiben az adott szervezeti egységben intézeti tanács működik – a felterjesztést megelőzően az intézeti tanáccsal véleményeztetni kell a javaslatot.

A 2016. évi egyetemi kitüntetési javaslatokat – szakmai indokolást is feltüntetve – legkésőbb 2015. december hó 21. napjáig kell eljuttatni a titkarsag.human@semmelweis-univ.hu e-mailcímre.