GMF/PÜI/390/2013.

Tárgy: társadalombiztosítási ellátások kifizetése,  letiltások kezelése

T Á J É K O Z T A T Ó egyetemi gazdálkodó egységek vezetőinek: központi szervezeti egységek, ÁOK, EKK, ETK, FOK, GYTK, TSK, Doktori Iskola vezetőinek, GMF, SMF, továbbá a decentralizáltan gazdálkodó szervezeti egységek igazgatóinak és gazdasági vezetőinek

A központosított illetményszámfejtés 2013. január 1. napjától történt bevezetésével a társadalombiztosítási ellátások (táppénz, baleseti táppénz, terhességi gyermekágyi segély, GYED) kifizetése és a letiltások kezelése teljes egészében átkerült a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: MÁK) feladat- és hatáskörébe.

A MÁK a társadalombiztosítási ellátások kifizetését tárgyhó 15. napjáig, a Bérosztály közvetítésével hozzájuk beérkezett számfejtési bizonylatok (táppénzigazolás, terhességi gyermekágyi segély, GYED igénylése, fizetés nélküli szabadságra vonatkozó bejelentés) alapján teljesíti.

Tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy tárgyhó 15. napját követően érkezett bizonylatok alapján hóközi kifizetések is történjenek, amelyek eredményéről haladéktalanul újabb tájékoztatót adunk ki.

Tájékoztatom továbbá arról, hogy az ügyintézési határidő – így különösen a letiltási igazolások kiállítása és kiadása – fentiek miatt meghosszabbodik.

Kérem, szíveskedjen gondoskodni arról, hogy

  • a tájékoztatót valamennyi munkatársa – betegállomány stb. miatt távollévő munkatársakat is beleértve – megismerje és
  • a társadalombiztosítási ellátások kifizetéséhez, valamint a letiltások végrehajtásához szükséges dokumentumok a lehető legrövidebb időn belül eljussanak a Bérosztályra.

Budapest, 2013. március 7.

Tisztelettel:

            Baumgartnerné Holló Irén s.k.