TÁJÉKOZTATÓ

az egyetem Rektorának, ÁOK, FOK, GYTK, ETK, EKK, TF dékánjának, klinikák, intézetek, tanszékek vezetőinek, valamennyi központi szervezeti egység vezetőjének

Tájékoztatom, hogy Egyetemünk dolgozói 2012-ben is részesíthetők egyetemi szintű kitüntetésben. A kitüntetés a tartósan végzett jó munka, valamint kiemelkedő teljesítmény elismerésére szolgál. A kitüntetések eszmei értékének megtartása érdekében a javaslatokat a lehetőséghez képest korlátozott számban szíveskedjék megtenni.

A kitüntetésekkel járó pénzjutalom összege a Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója kitüntetés esetében az adott Kar keretét, a Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozója, a Rektori, a Dékáni, a Főigazgatói Dicséret, valamint a Pro Universitate-díj esetében a felterjesztő szervezeti egységek keretét terheli.

Felhívom egyúttal szíves figyelmüket arra, hogy a felterjesztések alapján a kitüntetések odaítélésének, illetve a kitüntetéssel járó jutalomösszeg kifizetésének feltétele a kitüntetés adományozásának időpontjában az adott szervezeti egység rendelkezésére álló költségvetési keret, illetve pénzügyi fedezet megléte.

A kitüntetési javaslat elkészítésekor a mellékelt szabályzatban foglaltakat (az Általános Orvostudományi Kar esetében a kitüntetések adományozására vonatkozó kari kritériumrendszerről szóló rendelkezéseket is), valamint az alábbi szempontokat, mely szerint csak azt a munkatársat indokolt kitüntetésben részesíteni, aki

  • legalább öt éves egyetemi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik;
  • öt éven belül nem részesült kitüntetésben;

Az Egyetemi SZMSZ vonatkozó rendelkezései értelmében a kitüntetések adományozásához az Intézeti Tanács vélemény-nyilvánítása is szükséges.

Kérem, hogy a 2012. évi egyetemi szintű kitüntetési javaslatokat legkésőbb 2011. szeptember 30-ig a Humánerőforrás-gazdálkodási Igazgatóságnak megküldeni szíveskedjék a mellékelt szabályzat alapján. A javaslat elkészítésének módját a szabályzat melléklete tartalmazza.

Budapest, 2011. augusztus 30.

Tisztelettel:

Berényi Zsuzsa

A körlevél teljes szövege és a Javaslat kitüntetés adományozására formanyomtatvány letölthető innen