TÁJÉKOZTATÓ

A TÁMOP és minden olyan pályázat kapcsán, mely a Pályázati Központ közreműködésével jön létre az alábbi eljárási rend alapján történhet alkalmazás és kifizetés:

Alkalmazások lehetnek:
− határozott idejű közalkalmazotti jogviszony
− megbízási szerződés
− hallgatói/doktoranduszi munkaszerződés

Bérjellegű kifizetések teljesítése történhet:
− bérmegosztás
− határozott idejű illetményemelés
− kereset-kiegészítés

Alkalmazást a „felvételi javaslat” című nyomtatványon vagy megbízási szerződés esetén levélben a munkacsoport vezetője kezdeményezi a HR Igazgatóság felé. Minden esetben fel kell tüntetni a program azonosítót (a pályázat megnevezése és száma), költséghelyet, rendelésszámot és terhelendő alapot, valamint az elvégzendő feladat részletes meghatározását. A javaslat mellé a jogviszony létesítéshez, vagy megbízási szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokat (1. sz. melléklet) kell csatolni.

Határozott idejű illetményemelés, illetve bérmegosztás esetén kinevezés, vagy munkaszerződés módosítás szükséges, melyet a HR Igazgatóság készít el. Az erre vonatkozó javaslatban meg kell adni a program azonosítót (a pályázat megnevezése és száma), költséghelyet, rendelésszámot és terhelendő alapot, valamint az elvégzendő feladat részletes leírását. A javaslatban meg kell határozni, hogy a munkaidőből a pályázathoz kapcsolódó feladatok ellátására mennyi időt kell fordítania a munkavállalónak, és ehhez kell arányosítani a határozott idejű illetményemelést, illetve bérmegosztást, továbbá meg kell adni százalékos arányban, hogy a megosztás mely bérelemekre, illetve béren kívüli juttatásokra terjedjen ki.

Határozott időre történő kereset-kiegészítés megállapításához megállapodást kell kötni, melyhez a mellékelt nyomtatványt kell alkalmazni (2. sz. melléklet). A megkötött megállapodást közvetlenül a Pályázati Csoport részére kell megküldeni, akik intézkedést követően az alábbi eljárásnak megfelelően továbbítják az anyagot. A megállapodás alapján ellátott feladat végrehajtását minden hónapban teljesítés-igazolással kell leigazolni.

A javaslatokra a Humánerőforrás-gazdálkodási Igazgatóság megkéri a pénzügyi fedezetet a Pénzügyi Igazgatóságtól, majd a jogszabályi feltételeknek megfelelően elkészíti az alkalmazási iratokat 3 eredeti példányban, és kiküldi a munkacsoport vezetőjének. A munkacsoport vezetője az aláírt iratot megküldi a Pályázati Csoport munkatársának, ahol a projektvezető aláírását követően nyilvántartásba kerül, és 1 példányt visszajuttatnak a munkacsoporthoz, 2 példányt továbbítanak a Pénzügyi Igazgatóság munkatársának. A Pénzügyi Igazgatóság munkatársa 1 hitelesített másolatot átad a Humánerőforrás-gazdálkodási Igazgatóságra, majd szükséges intézkedéseket követően az irat feladásra kerül a Bérügyi Osztályra.

A megbízási szerződések esetében szükséges az ellátandó konkrét feladat részletes meghatározása. A kapcsolódó teljesítés-igazolásokat a teljesítést követően közvetlenül a Pályázati Csoportnak kell megküldeni, ahol a fenti eljárás szerint folytatódik az ügyintézés.

A hiányosan beérkezett iratok esetében hiánypótlás szükséges, mely az ügyintézés idejét esetlegesen meghosszabbíthatja.

A megbízási szerződéssel történő alkalmazás kivételével minden esetben el kell készíteni a munkaköri leírást és annak egy példányát beküldeni a Humánerőforrás-gazdálkodási Igazgatóságra.

A pályázat keretében ledolgozott munkaórákról a foglalkoztatás jellegétől függetlenül nyilvántartást kel vezetni. Felhívom figyelmüket, hogy a pályázatok terhére foglalkoztatott dolgozók esetében is alkalmazandók az egyetemi belső szabályzatok, utasítások, körlevelek.

Amennyiben a pályázatok keretében történő foglalkoztatással kapcsolatban bármilyen további kérdésük merülne fel, Igazgatóságunk és a Pályázati Csoport munkatársai készséggel állnak rendelkezésükre.

eljárásrend-TÁMOP-2010

TELJESÍTÉS IGAZOLÁS

munkaidő nyílvántartás TÁMOP