A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete kerekasztal beszélgetést szervez ‘Jog és kommunikáció az orvoslásban’ címmel. Az esemény során célunk, hogy a kártérítési perek jogi és kommunikációs vonatkozásait is vizsgáljuk meghívott vendégeink – orvosi, kommunikációs és jogi szakértők segítségével.
 
Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlik egy kártérítési műhibaper, mi a helyzet ma Magyarországon, milyen gyakran perelnek orvosokat és miért, mit lehet tenni és hogyan lehet elkerülni, akkor gyere el május 3-án 17:30-kor kezdődő eseményre az Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) épületébe!A beszélgetés végén kérdések feltevésére is lesz lehetőség.
Vendégeink: Dr. med. et jur. Kovácsy Zsombor, orvos, jogász, egészségügyi szakmenedzser, egészségügyi és szabályozási (kodifikátor) szakjogász, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tiszteletbeli tanára, a Közép- és Kelet-európai Egészségpolitikai Hálózat alapító tagja.Dr. med. et jur. Szabados György, az Igazságügyi orvostan, Orvosszakértés és Biztosítási Orvostan Szakmai Kollégium Tanácsának elnökeDr. Pilling János, Semmelweis Egyetem Magartaságtudományi Intézet, kommunikációs szakember, pszichiáter, orvosi kommunikáció oktató.Prof. Dr. Ács Nándor, SE II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, szülész-nőgyógyász, sebész, klinikai farmakológus.
A beszélgetés moderátora Dr. med. et jur. Szabó András, orvos, jogász, a QCG tulajdonosa és az Egészség Joga Alapítvány kuratóriumának tagja lesz.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezvényen való részvételt előzetes regisztrációhoz kötjük. Kérünk minden érdeklődőt, hogy csak biztos jelenlét esetén éljen a regisztrációval. A regisztráció lemondása lehetséges a lorp.boe@gmail.com e-mail címen.
A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete felhívja a „Jogi és kommunikáció az orvoslással” címmel tartandó kerekasztal-beszélgetés résztvevői figyelmét arra, hogy a rendezvény az Egyesület belső, szakmai programja, mely elsősorban orvosoknak, jogászoknak, valamint jog-, és orvostanhallgatóknak kerül megrendezésre. Az eseményen résztvevők aláírásukkal elfogadják, hogy a rendezvény nem sajtónyilvános, továbbá kép- és hangfelvétel készítése nem megengedett az Egyesület előzetes engedélye nélkül.
 
A helyszínre csak az előzetesen regisztrált személyeknek van lehetőségük belépni.