Regisztrációhoz kattintson ide.

Ki mennyire ura a testének? Reggelente képesek vagyunk könnyedén bekötni a cipőnket? Leér a kezünk a földre? Némi nyújtózkodással elérjük a lekvárt a legfelső polcról? Apróságokon is felidegesítjük magunkat, vagy nyugodtan érkezünk meg a munkahelyünkre? A válasz akár igen, akár nem, egy biztos: a jóga rendszeres gyakorlásával a testünket sokkal nyújtottabbnak, a mellkasunkat tágasabbnak, a légzésünket egyenletesebbnek, a napunkat kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük. A jógával indított nap ugyanis olyan, akár egy pszichológiai utazás, mely a testre és a lélekre egyaránt hatással van. 

Répássy Erika, okleveles IYENGAR jóga oktató, a péntek délelőtti eseménnyel kapcsolatban a következőket mondta: – A IYENGAR jóga előnyeit és élményét nehezen lehet szavakba önteni, ezt mindenkinek át kell élnie, meg kell tapasztalnia. A módszer megmutatja, hogy a különböző pózokat hogyan kell helyesen végrehajtani, mik azok a nyújtási irányok, hajlítási szögek, amik a meglévő csontozat és izomzat optimális formáját hozzák létre. Ez a technika rendkívül precíz és intelligens, mely nem zsákmányolja ki a testet. Kifinomultságot eredményez, sokkal érzékenyebbé és felelősségteljesebbé válunk önmagunk és mások irányába. Nagyon várom már, hogy a résztvevőkkel találkozhassam az Elméleti Orvostudományi Központban. Egy erőteljes test átmozgatásra készüljenek, sok nyújtással, dinamikus mozgással. Olyan pózokat fogunk gyakorolni, amit mindenki meg tud csinálni, így a fejenállást most kihagyjuk, de apró kihívások azért lesznek benne.

A jóga nem csak a nagyon rugalmas, hajlékony, elasztikus készségekkel rendelkező embereknek való. Répássy Erika tanítványai között is nagyon sok olyan kezdő volt, akinek egy ideig nem ment például a fejenállás. Ez az egyik olyan sarkalatos pont, amin az emberek többsége fiatalon elvérzett, később pedig már nehezen hiszi el, hogy kitartó munkával, megfelelő oktató segítségével és bátorításával sikerülhet neki. A jóga ezáltal abban is a segítségünkre lehet, hogy a felnőtt korra felszedett különböző félelmeket és korlátokat szép lassan lebontsa. Ha képesek vagyunk elérni azt, amit álmunkban sem gondoltunk volna, akkor ez alapvetően megváltoztatja a gondolkodásunkat is.

Mindenkit várunk szeretettel 2018. 04. 13-án reggel hét órakor az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.
Vegyünk részt közösen egy tökéletes napindítón.

Szöveg: Tarnóczy-Tóth Katalin