Betűméret: A A A

Hallgatóknak

 Tisztelt Hallgatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának nevében! Mivel a kötelező testnevelés órákra való jelentkezés a Neptun rendszeren keresztül történik és három féle módon teljesíthetik a tárgy követelményeit, kérem olvassák el figyelmesen a szemeszterekre vonatkozó tájékoztatót!

  1. Kötelező testnevelés

 A „Testnevelés I-IV.” (EKK hallgatóknak I-VI.) tantárgyat háromféle módon lehet teljesíteni, ezek a következők:

  • Testnevelés óra: Minden érintett csoport a saját órarendjébe illesztve találja meg kéthetes, eltérő (páratlan és páros) ciklusban. Az órák 90 percesek, melyből 60 perc testnevelő tanár által irányított foglalkozás, majd 30 perc szabadon választott sportmozgás. 
  • Sportágspecifikus óra: Azoknak a hallgatóknak ajánlom, akik a kínálatból találnak a számukra megfelelő sportágat (aerobic, cheerleading (heti 2x), floorball kezdő, golf kezdő, jóga, kosárlabda, labdarúgás, /sporttúra péntekenként 5×3 óra tömbösítve/, szivacstenisz, Taekwon Do, tenisz kezdő, tollaslabda, zenés alakformáló torna) és azt be tudják illeszteni az órarendjükbe. Ezeken az órákon alap, illetve középhaladó szinten foglalkoznak az adott sportág mozgásanyagával. Heti 1×60 perces elfoglaltságot jelent. A jelentkezők száma korlátozott! 
  • Edzés: Azok számára ajánlom, akik rendelkeznek előképzettséggel az adott sportágban, illetve ha szükséges, speciális felszereléssel (jégkorong). Heti 2×90 perces elfoglaltságot jelent, jellemzően az esti órákban, illetve a mérkőzéseken való részvételt. Edzéstípusok: a Medikus Kupa 5 sportága: kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda, valamint jégkorong és női-férfi labdarúgás a külföldi hallgatók számára (SIFT).

2. Szabadon választható tárgy az AOK azon hallgatói számára, akik a kötelező testnevelés tárgyakat teljesítették! Egészségfejlesztés és életmódváltás

Két féléves tantárgy, mely nem épül egymásra.  A kötelező 4 félév, Testnevelés I-IV. teljesítése után vehető fel az ÁOK-n 2 kreditpontért (kódja: AOSTSI256_1M, AOSTSI256_2M). Heti 1×90 perces sportolást jelent elméleti oktatással, melyet a félév végén írásbeli teszttel zárnak. A tantárgyat aerobic, floorball, golf, TaeKwonDo, tenisz kezdő, tollaslabda és zenés alakformáló torna sportágakban hirdetjük meg. A helyszínek megegyeznek a kötelező testnevelés kapcsán leírt helyszínekkel.