III. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia
2014. április 15-17. 
Pécsi Tudományegyetem
 
A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata 2014-ben is megrendezi, immáron hagyományosnak tekinthető nemzetközi, több tudományterületet összefogó tudományos rendezvényét.
 
A III. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (Az IDK2014 – PTE DOK-, az I. Szakkollégiumi napok – PTE EHÖK – és a Mandulavirágzási Tudományos Napok közös nemzetközi konferenciája) 2014. április 15-17. között kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.
 
Az IDK2014 Konferencia alapvető célja, hogy lehetőséget és fórumot teremtsen hazai és külföldi doktoranduszok számára a szakmai eszmecserék, rangos tudományos előadások megtartására, valamint személyes- és szakmai kapcsolatok, együttműködések kiépítésére.
 
A programban, ahogy a korábbi évben is, a klasszikus szekciók mellett helyet kapnak, olyan viták, kerekasztal beszélgetések, amelyek aktuális, több tudományterületet is érintő központi témát tárgyalnak. Az interdiszciplináris szekciók célja, hogy olyan diskurzus és/vagy vita alakuljon ki a prezentációt követően, melynek során a különböző diszciplínák képviselői új nézőponttal gazdagodhatnak az adott témában.
 
A korábbi évhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosítunk kimagasló tudományos eredményeket felmutató, graduális képzésben résztvevő hallgatóknak, prezentáció megtartására. Rendezvényünkkel párhuzamosan zajlik majd a PTE EHÖK által szervezett I. Pécsi Szakkollégiumi Napok, ezen rendezvényen legjobban szereplő graduális képzésben résztvevő hallgatók előadhatnak az IDK2014 záró napján. Az idei évtől a nagy hagyományokkal rendelkező Mandulavirágzási Tudományos Napok is összefonódik rendezvényünkkel.
 
Újdonságot jelent az előző évhez képest egy fotó- és képzőművészeti kiállítás, valamint egy angol és magyar nyelvű tréning, amely a tudományos előadás-technikai készségeket fejleszti. Lehetőséget biztosítunk továbbá a régióban működő cégek, vállalatok bemutatkozására, de felsőoktatási intézmények standjai is színesítik majd a rendezvényt.
 
Az IDK2014 fővédnöke Prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, aki mindig szem előtt tartotta és feladatának tekintette a tudományos utánpótlás nevelést, az eredményorientált innovatív kutatómunkát, így személye példa értékűvé vált a felsőoktatási és tudományos körökben.
 
Rendezvényünkre várjuk minden tudományterületről doktoranduszok jelentkezését hazánkból és külföldről egyaránt. A konferencián résztvevőknek külön szekciókban lesz majd lehetőségük, rangos szakmai bizottság előtt bemutatni kutatási eredményeiket előadás vagy e- poszter formájában. Ezen felül természetesen a művészeti alkotások bemutatására is biztosítunk lehetőséget.
 
További információkért figyelje a www.idkpecs.hu weboldalt, vagy forduljon bizalommal a rendezvény szervezőihez:
  • Boros Gábor gabor.boros@indamail.hu
  • Dr. Maász Gábor gabor.maasz@aok.pte.hu
  • Dr. Springó Zsolt springozsolt@yahoo.com
  • Kósa Balázs kosa.balazs@pmmik.pte.hu
  • Szijartó György gyorgy.szijarto@gmail.com
 
A mielőbbi találkozás reményében:
Kósa Balázs elnök Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat
 
Az IDK2014 után, azon doktoranduszok számára, akik prezentációval részt vettek a konferencián, publikációs lehetőséget biztosítunk a 2014 őszén megjelenő elektronikus IDK2014 Konferenciakötetben.